Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα τρέλα στα social media: Κινέζες με αξύριστες μασχάλες

Νέα τρέλα στα social media: Κινέζες με αξύριστες μασχάλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Weibo, Κίνα, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Φωτογραφίες,

Τι έχουν πάθει οι νεαρές Κινέζες κι αφήνουν αξύριστες τις μασχάλες τους; Είναι μήπως κάποιο μυστικό της Άπω Ανατολής; Μπα… Πάνε αυτά!

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό, το λες και συναγωνισμό, που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες σε ένα κινέζικο social media, το Weibo (το οποίο θεωρείται η κινέζικη εκδοχή του twitter, καμία σχέση), όπου νεαρά κορίτσια πλημμυρίζουν τη ροή του με εικόνες τους που ποζάρουν επιδεικνύοντας τις αξύριστες μασχάλες τους.

Ο διαγωνισμός που ονομάζεται “Κορίτσια που δεν μαδάνε το τρίχωμα στις μασχάλες τους”, υποτίθεται ότι γίνεται για να προκαλέσει τα κοινωνικά πρότυπα περί ομορφιάς και γυναικείας αισθητικής και για να δώσει στις γυναίκες το κουράγιο να διατηρούν το φυσικό τρίχωμά τους.

Μέχρι στιγμής, χιλιάδες εικόνες έχουν αναρτηθεί στο σάιτ (είναι και άπειροι αυτοί οι Κινέζοι), ενώ η σελίδα του διαγωνισμού έχει χτυπήσει πάνω από 28 εκατομμύρια θεάσεις.

Σε πολλές από τις φωτογραφίες οι γυναίκες ποζάρουν υπερήφανες με το τρίχωμα της μασχάλης τους, ενώ άλλες, που δεν είναι τόσο… γενναίες, βάζουν τις αλογοουρές τους κάτω από τη μασχάλη, προφανώς για να δείξουν συμπαράσταση σε εκείνες που αφήνουν την τρίχα να… αναπτύσσεται.

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού, ύστερα από τη μεγάλη ανταπόκριση, σκέφτονται με κάποιο τρόπο να αναδείξουν τις δέκα καλύτερες φωτογραφίες αν και δεν έχει οριστεί κάποιο βραβείο ως αντάλλαγμα για όλη αυτή την… αξυρισιά.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι συμπαθέστατοι Κινέζοι -μάλλον οι Κινεζούλες- δεν πρωτοτυπούν, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτει διαδικτυακό κίνημα για το δικαίωμα στη γυναικεία τρίχα να μεγαλώνει και εκτός της κεφαλής. Στις 15 Ιουλίου σας είχαμε γράψει για το γυναικείο κίνημα «τριχωτά πόδια», που σαρώνει τα social media.

Μην μας ρωτάτε γιατί υπάρχουν γυναίκες στον πλανήτη που θέλουν να έχουν τρίχες, είναι γνωστό ότι πολλοί άνθρωποι αδυνατούν να κατανοήσουν ότι άλλο πράγμα είναι η ισότητα κι άλλο η διαφορετικότητα και θεωρούν κατόρθωμα (μπορεί και… πρόοδο) να επαναφέρουν τη γυναικεία αισθητική στην εποχή των… σπηλαίων!

Δείτε φωτογραφίες με τις Κινέζες που αφήνουν τις μασχάλες τους αξύριστες:

kineza-1 kineza-2 kineza-3

Σχετικά άρθρα