ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραληρεί ο ανιστόρητος Ιβάνοφ: Δύο χιλιάδες χρόνια οι χριστιανοί στη «Μακεδονία» άντεξαν τα πάθη τους

Παραληρεί ο ανιστόρητος Ιβάνοφ: Δύο χιλιάδες χρόνια οι χριστιανοί στη «Μακεδονία» άντεξαν τα πάθη τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο απερχόμενος πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, με την ευκαιρία της μεγάλης χριστιανικής γιορτής του Πάσχα, συνεχάρη όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς καθώς και όλους τους πιστούς της Ευαγγελικής Μεθοδιστικής Εκκλησίας στη χώρα.

Στο μπερδεμένο τελευταίο μήνυμά του, ο Ιβάνοφ, με το αξίωμα του προέδρου των Σκοπίων, λόγω λήξης της θητείας του, αναφέρθηκε στον εκχριστιανισμό των Σλαβομακεδόνων πριν από… δύο χιλιάδες χρόνια!

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναμειγνύει τον ψευδοεθνικισμό του με ασυναρτησίες.

Ο ίδιος, άλλωστε προβάλλοντας τον ανθελληνισμό του, δήλωσε δημόσια ότι η λέξη «Μακεδονία» δεν είναι ελληνική αλλά προέρχεται από την… Ινδία!

Τώρα αναφέρεται στους Σλάβους πριν από… δύο χιλιάδες χρόνια στη Μακεδονία.

«Επί δύο σχεδόν δύο χιλιετίες, το μήνυμα του Κυρίου Ιησού – Χριστού, βοήθησε τους χριστιανούς στη Μακεδονία να αντέξουν και τις πιο τρομερές διώξεις, να αντισταθούν στους ισχυρότερους πειρασμούς και να ξεπεράσουν τις μεγαλύτερες συγκρούσεις.

»Το μήνυμα του Πάσχα δημιούργησε πνευματικούς ανθρώπους που άλλαξε το πνεύμα της κοινωνίας μας και μέσω της συγχώρεσης, της αλληλεγγύης και του σεβασμού, όπως λέει ο Κλήμης της Αχρίδας ξεπεράσαμε τις δυσκολίες με την καλοσύνη», σημειώνει η σκοπιανή «Denesen», αναφερόμενη στο μήνυμα Ιβάνοφ, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Ιβάνοφ και οι όμοιοί του δεν αναγνωρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Την αποκαλούν «προδοτική» και «συνθηκολόγηση».

Σχετικά άρθρα