Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικό περιοδικό καλεί σε ιερό πόλεμο υπέρ του Ισλαμικού Κράτους

Τουρκικό περιοδικό καλεί σε ιερό πόλεμο υπέρ του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς,

Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας σάς έχουμε ενημερώσει ότι η Τουρκία βρίσκεται πίσω από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που σκορπίζουν τον τρόμο και το θάνατο σε Συρία και Ιράκ.

Επίσης, σας έχουμε επισημάνει το ρόλο του Ερντογάν που προσπαθεί να αναδειχτεί ως ο ηγέτης όλων των μουσουλμάνων, τις στενές σχέσεις του τουρκικού ισλαμικού καθεστώτος με τη Χαμάς και τη μετατροπή της Γάζας σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Ωστόσο, η είδηση που ακολουθεί είναι πραγματικά αποκαλυπτική και την αναδημοσιεύουμε από το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Άνθρωποι σε όλη την Τουρκία συγκλονίστηκαν από την είδηση ότι ανώτερα στελέχη του περιοδικού «Tevhid», που είναι γνωστό για τη συγγένεια που έχει με το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε»-ΙΚΙΛ, έκανε έκκληση για τζιχάντ στους υποστηρικτές και αναγνώστες του, σε εκδήλωση που διοργάνωσε για τις πρόσφατες εορτές της ‘Eid’ [έναρξη ραμαζανιού] τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη.

Το ριζοσπαστικό ισλαμικό περιοδικό «Tevhid», το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, λόγω των εξτρεμιστικών απόψεων του και την υποστήριξη που εκφράζει για την τρομοκρατική οργάνωση του ΙΚΙΛ, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη αντιπαράθεση με την τελευταία περίπτωση, όπου ομιλητές του, εξέφρασαν επαίνους για τους τρομοκράτες του ΙΚΙΛ σε ομιλία που καταγράφηκε σε βίντεο, σημειώνει η τούρκικη εφημερίδα.

Το θέμα έγινε γνωστό με δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο όπου αναγράφεται ότι η εκδήλωση έγινε για βοηθήσουν τους τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιράκ, για να «καταταγούν» στο πλευρό του ΙΚΙΛ, όσοι επιθυμούν να πολεμήσουν για τον Αλλάχ.

Μια επίσκεψη στον ιστότοπο tevhidhaber.com αρκεί για να διαπιστώσει ο αναγνώστης ποιους σχεδιασμούς προωθούν οι ισλαμικοί κύκλοι στην Τουρκία. Άρθρα που προπαγανδίζουν την ανάγκη αναβίωσης ενός μεγάλου ισλαμικού κράτους, δηλαδή την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καλέσματα για τζιχάντ (ιερός πόλεμος κατά των απίστων), υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος και τη Χαμάς, εκκλήσεις σε Τούρκους να πάνε να πολεμήσουν εθελοντές.

Και δυστυχώς δεν πρόκειται για γραφικότητες… Όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή καταμαρτυρούν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια εφιαλτική πραγματικότητα που αργά ή γρήγορα θα φτάσει και στη δική μας πόρτα…

Σχετικά άρθρα