Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η «αρχαιομακεδόνισσα» Σιλιάνοφσκα κάλεσε σε «μακεδονική άνοιξη»

Η «αρχαιομακεδόνισσα» Σιλιάνοφσκα κάλεσε σε «μακεδονική άνοιξη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, Σκόπια,

Η «αρχαιομακεδόνισσα» υποψήφια πρόεδρος στη Βόρεια Μακεδονία, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, μιλώντας σε νεολαίους υποστηρικτές της στα Σκόπια, του δεξιού VMRO-DPMNE (αδελφό κόμμα της ΝΔ), τους κάλεσε να συμβάλλουν σε μια «μακεδονική άνοιξη».

Η ίδια βεβαίως «ξέχασε» να τους πει ότι πολλά από τα δεινά στη Βόρεια Μακεδονία ευθύνονται στον ψευδομακεδονισμό, στον αλυτρωτισμό και στον σφετερισμό της ελληνικής ιστορίας, ό,τι δηλαδή εκπροσωπεί αυτή η καθηγήτρια Νομικής και πρώην συνεργάτης του ιδρύματος του Τζορτζ Σόρος.

Εξαιρώντας τον εαυτό της από το κάδρο με τους υπαίτιους των προβλημάτων, η Σιλιάνοφσκα είπε στους νεολαίους υποστηρικτές της ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στη μετριοκρατία στην πολιτική.

Όπως ανέφερε, τα τελευταία 30 χρόνια οι πολιτικοί είναι σαν κλώνοι (των προηγουμένων), σαν σάιμποργκ, που δημιουργούν περισσοτέρους σαν τους ίδιους. Ήθελε δηλαδή να πει ότι το πολιτικό σύστημα αναπαράγεται στην ίδια μετριοκρατία.

Σε δύο εβδομάδες η Βόρεια Μακεδονία θα κληθεί να ψηφίσει στον δεύτερο κύκλο των προεδρικών εκλογών.

Οι εκλογικοί της κατάλογοι είναι ανενημέρωτοι εδώ και κάποιες δεκαετίες, διατηρώντας «πολιτικά δικαιώματα» σε πεθαμένους και σε μισό εκατομμύριο που έχουν μεταναστεύσει.

Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, η μεγαλύτερη απειλή είναι η αποχή, για αυτό η «αρχαιομακεδόνισσα» Γκορντάνα (με το… αρχαιομακεδονικό όνομα) προσπαθεί να πείσει τους νέους να πάνε στις κάλπες και να την ψηφίσουν, ώστε να συνεχίσει την ίδια ανθελληνική αδιέξοδη πολιτική που θα οδηγήσει τη μικρή της χώρα στον μαρασμό και στην εξαφάνιση.

Πράγματι, όποιος σήμερα πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας υποστηρίζει τους ψευδομακεδονιστές είναι σαν να υπογράφει την καταδίκη του στην εξαθλίωση. Και ίσως και κάποια χειρότερα.

Σχετικά άρθρα