Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σιλιάνοφσκα του VMRO-DPMNE έθεσε ξανά θέμα «Μακεδονίας του Αιγαίου»

Η Σιλιάνοφσκα του VMRO-DPMNE έθεσε ξανά θέμα «Μακεδονίας του Αιγαίου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, Σκόπια,

Η υποψήφια για πρόεδρος στη Βόρεια Μακεδονία, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία υποστηρίζεται από το αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το «αρχαιομακεδονικό» VMRO-DPMNE, προέβη σε νέα πρόκληση.

Η Σιλιάνοφσκα επισκέφθηκε ένα μνημείο των λεγόμενων «Προσφύγων από τη Μακεδονία του Αιγαίου».

Είναι αφιερωμένο στους βουλγαρόφιλους που αρχικά εγκατέλειψαν τη Μακεδονία και αργότερα τους ακολούθησαν σλαβόφωνοι Έλληνες κομμουνιστές, που αλλοτριώθηκαν από την ανθελληνική σοβιετική προπαγάνδα, που πρόθυμα επέτρεψε το ΚΚΕ.

Η Σιλιάνοφσκα, αφού άφησε λουλούδια στο μνημείο, δήλωσε ότι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχτεί και θα ακούσει τους συλλόγους προσφύγων από τη «Μακεδονία του Αιγαίου».

Με λόγο εχθρικό, αλυτρωτικό, ψυχροπολεμικό και προπάντων αντιδυτικό, αυτή η δεξιά καθηγήτρια, που υπήρξε και άνθρωπος του Τζορτζ Σόρος, δήλωσε:

«Φοβάμαι ότι πρέπει όλοι να ντρεπόμαστε για είναι μια από τις μεγαλύτερες και χειρότερες τραγωδίες των Μακεδόνων.

»Ορθότερα, οι παρευρισκόμενοι εδώ λένε ότι δεν είναι ακόμη σίγουροι εάν θα πρέπει να μιλήσουν ως πρόσφυγες ή διωκόμενοι.

»Δυστυχώς, αυτή η χώρα δεν βρήκε τη δύναμη και τον τρόπο να μιλήσει ανοιχτά για την οδύσσεια του Αιγαίου, για τους Μακεδόνες του Αιγαίου, που είναι τώρα διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο και πάλι ανησυχούν (σημ.:για τη Συμφωνία των Πρεσπών)», δήλωσε η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Η δημόσια ρητορική της Σιλιάνοφσκα υπονομεύει τις σχέσεις φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Υπονομεύει, όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη δική του ρητορική, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στα δυτικά Βαλκάνια.

Οι μακεδονοκάπηλοι -και από τις δύο πλευρές των συνόρων- εξυπηρετούν μόνο ένα σχεδιασμό: Του μοσχοβίτικου πανσλαβισμού.

Όπως βλέπετε και στην κεντρική φωτογραφία, αυτό το μνημείο μίσους προς την Ελλάδα, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων.

Σχετικά άρθρα