Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Μίτσκοσκι στον Ζάεφ: «Με τη Συμφωνία διέγραψες τη “μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα»

Επίθεση Μίτσκοσκι στον Ζάεφ: «Με τη Συμφωνία διέγραψες τη “μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια, Χρίστιαν Μίτσκοσκι,

Ο ηγέτης του σκοπιανού «αρχαιομακεδονικού» VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ότι φοβάται να παραδεχτεί «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα.

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNO, αδελφού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, σε δήλωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φοβάται και δεν θέλει να πει ότι υπάρχουν «Μακεδόνες», εννοώντας μειονότητα της χώρας του, στη Βόρεια Ελλάδα.

«Φοβάστε, δεν θέλετε να πείτε ότι υπάρχουν Μακεδόνες στη Βόρεια Ελλάδα, στο αιγαιακό μέρος της Μακεδονίας, που μιλάνε μακεδονικά, επειδή με τη Συμφωνία [των Πρεσπών] τους διαγράψατε κύριε Ζάεφ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο «αρχαιομακεδόνας» κομματικός αδελφός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τι υποστήριζε και διέδιδε; Ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δήθεν αναγνώριζε «μακεδονική μειονότητα».

Μήπως τελικά ο κ. Μητσοτάκης παίζει το παιχνίδι του αδελφού του κόμματος στη Βόρεια Μακεδονία; Μήπως;

Υπενθυμίζουμε ότι οι Έλληνες σλαβόφωνοι της Μακεδονίας ήταν Έλληνες εξσλαβισμένοι, που επανελληνίστηκαν γλωσσικά -όσοι δεν ήταν δίγλωσσοι- μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας (1913).

Οι σλαβόφωνοι Έλληνες, γνωστοί ως Γραικομάνοι (αυτοί που έχουν μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα) συμμετείχαν τόσο στην Επανάσταση του 1821 όσο και στον Μακεδονικό Αγώνα πολεμώντας ενάντια στους κομιτατζήδες Βουλγαρόφιλους.

Το κόμμα VMRO-DPMNE πρόκειται περί μορφώματος που διαστρεβλώνει την ιστορία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Βουλγαρίας.

Πρόκειται για οργάνωση που επιδιώκει την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων εξυπηρετώντας τουρκικούς και ρωσικούς σχεδιασμούς.

Επίσης, τυχαίο γεγονός προφανώς, προσέξατε ότι τα επίθετα «Μητσοτάκης» και «Μίτσκοσκι» μοιάζουν;

Σχετικά άρθρα