Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η «Μακεδονική Ακαδημία» δεν θέλει να αλλάξει όνομα για να μη «χαλάσει» η διεύθυνση στο internet

Η «Μακεδονική Ακαδημία» δεν θέλει να αλλάξει όνομα για να μη «χαλάσει» η διεύθυνση στο internet
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια,

Η «Μακεδονική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών» (MANU) προτείνει το νέο της όνομα ως «Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας – MANU».

Δηλαδή, διατηρεί τα ακρογράμματα MANU, αν και αλλάζει το «Μακεδονία» σε «Βόρεια Μακεδονία». Έτσι όμως παραμένει η ανάμνηση της «Μακεδονικής».

Η πρόταση εγκρίθηκε στη συνεδρίαση των μελών της Ακαδημίας.

Όπως αναμεταδίδει από τα σκοπιανά ΜΜΕ το Βαλκανικό Περισκόπιο:

«Μετά από μια εκτεταμένη και εποικοδομητική συζήτηση, αποφασίστηκε να παραπέμψει τη γνώμη της [σ.σ. η Ακαδημία] στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

»Σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των μελών της Ακαδημίας συμφώνησε στο όνομα «Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας- MANU».

Η Ακαδημία αναφέρει επίσης ότι η απόφαση για τη μετονομασία της Ακαδημίας θα γίνει σεβαστή από την κυβέρνηση.

«Επειδή αποτελεί πρόταση της πλειοψηφίας των μελών της Ακαδημίας», σημειώνει η ανακοίνωση του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τους ακαδημαϊκούς, «η διατήρηση της συντόμευσης (MANU) ως μέρος του νέου ονόματος είναι απαραίτητη, διότι από τη μια πλευρά συνδέεται με την ταυτότητά μας και από την άλλη πλευρά δεν θα απαιτηθεί αλλαγή στη διαδικτυακή διεύθυνση της Ακαδημίας που είναι manu.edu.mk».

Πάμε από την αρχή: Ποια ταυτότητά τους; Και σε ό,τι αφορά τη διαδικτυακή διεύθυνση, αυτά διορθώνονται με «ανακατεύθυνση».

Αλλά ρωτάμε: Ποια ταυτότητά τους; Αυτή δεν είναι άραγε η ίδια Ακαδημία των ψευδοεπιστημόνων;

Όλων εκείνων των απατεώνων που διατύπωσαν «τέρατα», διαστρεβλώνοντας την ιστορία και προσβάλλοντας την Ελλάδα;

Η Ακαδημία τονίζει ότι πριν από έξι μήνες, όταν πραγματοποιήθηκε επιστημονική συζήτηση στη MANU, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατέστη σαφές ότι θα έπρεπε να αλλάξει το όνομά της.

Τότε, η διοίκηση της Ακαδημίας επέμενε στη διατήρηση της συντομογραφίας «MANU» (σημείωση: Μακεδονική, δηλαδή) γιατί αυτή υπήρχε στην ιστοσελίδα της και στην αγγλική γλώσσα.

Μας δουλεύουν κανονικά οι Σκοπιανοί. Δεν αλλάζουν όνομα για να μην αλλάξει η ιστοσελίδα; Σε κρετίνους νομίζουν ότι απευθύνονται;

Όπως επισημαίνεται, η Ακαδημία είναι το υψηλότερο όργανο στον τομέα των (ανύπαρκτων) τεχνών και επιστημών, η κύρια δραστηριότητά της πραγματοποιείται σε αυτόνομες σφαίρες της κοινωνίας και σύμφωνα με το Σύνταγμα έχει περιορισμένες εξουσίες και ότι είναι θεσμός με την ευρύτερη διεθνή φήμη.

«Το επιχείρημα αυτό έγινε πλήρως αποδεκτό από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και έγινε κατανοητό και από την ελληνική πλευρά», σημειώνει η Ακαδημία.

Αλήθεια, έγινε κατανοητό από την ελληνική πλευρά το επιχείρημα ότι είναι μεγάλος κόπος να αλλάξει η ιστοσελίδα και η διαδικτυακή διεύθυνση όνομα;

Υπάρχει άνθρωπος στην ελληνική πλευρά που να αποδέχτηκε τέτοιο επιχείρημα;

Δεν λέμε εάν αποδέχτηκε να μείνει το «MANU». Αυτό είναι άλλο θέμα.

Ρωτάμε: Υπάρχει Έλληνας αξιωματούχος που να αποδέχτηκε ότι πράγματι θα υπήρχε «πρόβλημα» στη διαδικτυακή διεύθυνση αυτών των ψευδοΑκαδημαϊκών.

Θα θέλαμε να ξέραμε ποιος από την ελληνική πλευρά έκανε κάτι τέτοιο αποδεκτό ως «επιχείρημα», εάν ισχύει φυσικά.

Σχετικά άρθρα