Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαδηλώσεις στο Μαυροβούνιο εναντίον του Μίλο Τζουκάνοβιτς

Διαδηλώσεις στο Μαυροβούνιο εναντίον του Μίλο Τζουκάνοβιτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Μαυροβούνιο, Μίλο Τζουκάνοβιτς, Ποντγκόριτσα,

Μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον του προέδρου του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα, στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων δύο μηνών.

Το πλήθος, κατά κύριο λόγο φοιτητές και μέλη κοινωνικών οργανώσεων, πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τον πρόεδρο Τζουκάνοβιτς για κατάχρηση εξουσίας, χρηματισμό και νεποτισμό.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν αφότου ο Ντούσκο Κνέζεβιτς, ένας επιχειρηματίας και πρώην σύμμαχος του Τζουκάνοβιτς, κατηγόρησε τον πρόεδρο και το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών (DPS) για κατάχρηση εξουσίας και «ομιχλώδεις» οικονομικές συμφωνίες.

Τόσο ο Τζουκάνοβιτς όσο και το DPS αρνούνται τις κατηγορίες, τονίζοντας βέβαια, ότι οι διαδηλώσεις είναι νόμιμες, εφόσον δεν υπάρχουν βίαια επεισόδια.

Ο 57χρονος Τζουκάνοβιτς κυβερνά το Μαυροβούνιο επί τρεις δεκαετίες, είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός.

Η χώρα του είναι μέλος του ΝΑΤΟ και είναι επίσης υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θέλουμε αλλαγές και μετά από 30 χρόνια νομίζω ότι όλοι οι πολίτες καταλαβαίνουν… ότι ο τελευταίος δικτάτορας πρέπει να φύγει» δήλωσε μία 45χρονη διαδηλώτρια.

Ο Κνέζεβιτς, πάντως, κατηγορείται για απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενώ εις βάρος του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, καθώς ο ίδιος έχει διαφύγει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά άρθρα