Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία αναρωτιούνται γιατί τα ιταλικά ΜΜΕ «δέρνουν» τον Έντι Ράμα

Στην Αλβανία αναρωτιούνται γιατί τα ιταλικά ΜΜΕ «δέρνουν» τον Έντι Ράμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Εμπόριο Ναρκωτικών, Έντι Ράμα, Ιταλία, Καρτέλ Ναρκωτικών, Μαφία, Ναρκωτικά,

Στην Αλβανία «αναρωτιούνται» τι έχουν οι Ιταλοί με τον Έντι Ράμα και τον έχουν βάλει στη «σέντρα» με τα ΜΜΕ της χώρας τους.

Τις τελευταίες ημέρες, μετά τις διαδηλώσεις και την παράδοση των βουλευτών εδρών της αντιπολίτευσης, υπήρξε αύξηση των ιταλικών δημοσιευμάτων σχετικά με την Αλβανία, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Δημοσιεύτηκαν τουλάχιστον τρία τηλεοπτικά ρεπορτάζ και δύο άρθρα που ασχολούνται συνοπτικά με την ουσία των προβλημάτων της χώρας.

Τι έγραψαν και είπαν οι Ιταλοί

Δημοσιογράφος της «Κοριέρα ντελά Σέρα», ζητά από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα την παραίτησή του, γιατί δεν έλυσε κανένα πρόβλημα στην Αλβανία τα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.

Η «Ιλ Μεσατζιέρο» έγραψε ότι το πρόσωπο του Ράμα μπορεί να συγκριθεί με τον Μαδούρο της Βενεζουέλας.

Δύο ρεπορτάζ της «RAI1» και «RAI2» έδωσαν σε λίγα δευτερόλεπτα τον πυρήνα των ανησυχιών της αντιπολίτευσης και η «RaiNews» παρουσίασε τον Έντι Ράμα να αποδέχεται την εξαγορά ψήφων.

Την σφραγίδα έβαλε το ρεπορτάζ της «RAI2», στο οποίο ο δημοσιογράφος πήρε συνέντευξη από έναν έμπορο ναρκωτικών.

Στις συνεντεύξεις και στις αναφορές των «Corriere della Sera», «Rai1», «Il Messaggero» και «RAI2», «RaiNews» υπάρχουν τρεις ή τέσσερις κύριες λέξεις κλειδιά:

«Ναρκωτικά, Όπλα, Εξαγορά Ψήφων και η Παραίτηση του Ράμα».

Γιατί οι Ιταλοί ασχολούνται τόσο με την Αλβανία;

Γιατί οι Ιταλοί ενδιαφέρονται τόσο για το τι συμβαίνει με τα ναρκωτικά στην Αλβανία; -αναρωτιέται αλβανικό δημοσίευμα.

Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τις συνεντεύξεις και το τι ισχυρίζεται ο διακινητής ναρκωτικών, του οποίου η ταυτότητα αποκρύφτηκε, υπάρχει ένα ενδιαφέρον απόσπασμα:

«Αυτό το εμπόρευμα θα πάει στη χώρα σας, την Ιταλία».

Είναι αλήθεια, ότι η Ιταλία είναι ένα από τα κράτη όπου ο αριθμός των Αλβανών διακινητών που συλλαμβάνονται στις αδριατικές ακτές είναι μεγάλος και τόνοι ναρκωτικών κατάσχονται.

Ωστόσο, το αλβανικό δημοσίευμα δεν «πείθεται» ότι η μόνη έγνοια των Ιταλών είναι τα φορτία ναρκωτικών από την Αλβανία που καταλήγουν στη χώρα τους.

Σχετικά άρθρα