Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η πρωθυπουργός της Σερβίας απέκτησε μωρό με τη γυναίκα της

Η πρωθυπουργός της Σερβίας απέκτησε μωρό με τη γυναίκα της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνα Μπρνάμπιτς, Βαλκάνια, Ομοφυλόφιλοι, Σερβία,

Η Μιλίκα Ντζούρντζιτς (στη φωτογραφία η ξανθιά δεξιά), συνεργάτης και συμβία της πρωθυπουργού της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς (Ana Brnabic), γέννησε γιο και το Πρωθυπουργικό Γραφείο ανακοίνωσε ότι το μωρό θα ονομασθεί Ιγκόρ, γράφει η εφημερίδα του Βελιγραδίου Blic και αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Η Μιλίκα Ντζούρντζιτς γέννησε φυσιολογικά», ενημέρωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η 43χρονη πρωθυπουργός συζεί εδώ και πολλά χρόνια με την νεότερη σύντροφό της, Δρ Μιλίκα Ντζούρντζιτς.

Ότι το ζευγάρι περίμενε παιδί έγινε γνωστό λίγες εβδομάδες πριν τον τοκετό.

Η Μιλίκα Ντζούρντζιτς (Milica Djurdjic) απέκτησε παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση και για αυτό τους τελευταίους μήνες δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις με την πρωθυπουργό.

Το γραφείο της επισημαίνει ότι η Μπρνάμπιτς είναι η «πρώτη» επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο που ζει «σε ομόφυλο ζευγάρι» και η σύντροφος της οποίας γεννάει, ενώ εκείνη είναι εν ενεργεία.

Ηλικίας 43 ετών, η Άνα Μπρνάμπιτς διορίστηκε επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας της τον Ιούνιο του 2017 από τον πρόεδρο Αλεξάντερ Βούσιτς.

Το 2017, στη Gay Pride στο Βελιγράδι, όταν ρωτήθηκε εάν θα ήθελε να νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, η ίδια είχε απαντήσει:

«Δεν μπορώ να σας δώσω την προσωπική άποψή μου, καθώς βρίσκομαι εδώ ως πρωθυπουργός που εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Σερβίας».

Μαζί με τη σύντροφό της, έχουν δώσει πολλές φορές «το παρών» σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα συναυλίες ή εκθέσεις.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας (αριστερά) με την εκθαμβωτική γυναίκα της.

Μέχρι σήμερα η Σερβία δεν έχει νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών, είναι κοντά όμως στο να θεσμοθετήσει σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλα ζευγάρια, μία κίνηση που θα μπορούσε να φέρει τη χώρα ένα βήμα πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά άρθρα