Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι συριακές Αρχές λέγεται ότι απελευθέρωσαν 30 μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Οι συριακές Αρχές λέγεται ότι απελευθέρωσαν 30 μέλη του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νταράα, Συρία, Τζιχαντιστές, Υψίπεδα του Γκολάν,

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι υπηρεσίες πληροφοριών της συριακής πολεμικής αεροπορίας απελευθέρωσαν έναν αριθμό κρατούμενων τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι συγκεκριμένοι τζιχαντιστές ήταν μέλη της φράξιας «Στρατός Χαλίντ Μπιν Αλ Ουαλίντ» στη νοτιοδυτική Συρία και είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Είχαν συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι κατά τις επιχειρήσεις του συριακού στρατού για την απελευθέρωση της περιοχής του Γκολάν, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα Alsouria, ένας από τους τζιχαντιστές που αφέθηκε ελεύθερος είναι ο Μαχέρ Κανχούς από την πόλη Τζαμπάμπ βόρεια της Νταράα, σημαντικός οπλαρχηγός στο Ισλαμικό Κράτος και μέλος του Συμβουλίου της Χίσμπα (Ισλαμικής Αστυνομίας Ηθών).

Αφέθηκε επίσης ελεύθερος ο Γιουσέφ Αλ Ναμπλούσι, γνωστός και ως Άμπου Αλ Μπαράα, που εκτελούσε καθήκοντα γενικού διοικητή των πυρήνων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη νότια Συρία και ευθύνεται για τις πρώτες δολοφονίες που έγιναν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πηγές της ιστοσελίδας Alsouria, συνολικά 30 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πολλοί εκ των οποίων στελέχη, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι οι τζιχαντιστές απελευθερώθηκαν για να πραγματοποιήσουν προβοκατόρικες επιθέσεις, που θα τις επικαλεστεί το συριακό καθεστώς για να προχωρήσει σε εκτεταμένες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη νότια Συρία.

Σχετικά άρθρα