Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε αιχμαλώτους μαχητές των SDF (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε αιχμαλώτους μαχητές των SDF (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Ενώ το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην ανατολική όχθη του Ευφράτη δέχεται την τελική επίθεση από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που θα το σβήσουν από το χάρτη, τζιχαντιστές της οργάνωσης λέγεται ότι άρχισαν να εκτελούν αιχμαλώτους πολέμου.

Την Κυριακή το πρωί η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε ένα βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει τζιχαντιστές της να εκτελούν δύο αιχμαλώτους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Οι εκτελεσθέντες είναι δύο Άραβες μαχητές από μια αραβική φυλή της Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία.

Στη συνέντευξη – κατάθεση που έδωσαν στους τζιχαντιστές, πριν την εκτέλεσή τους, οι δύο Άραβες δήλωσαν ότι κατετάγησαν με τη βία στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι στη συνέχεια τους έστειλαν στην πρώτη γραμμή ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ όπου και αιχμαλωτίστηκαν.

Οι δύο Άραβες μαχητές που εκτελέστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος. Οι εικόνες είναι από το βίντεο που κατέγραψε τις συνεντεύξεις – καταθέσεις που έδωσαν στους τζιχαντιστές πριν εκτελεστούν

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) τελούν υπό κουρδική διοίκηση και υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Στις δυνάμεις τους μάχονται Κούρδοι, Άραβες και Ασσύριοι μαχητές.

Από το Σάββατο το βράδυ οι SDF εξαπέλυσαν την τελική τους επίθεση ενάντια στο τελευταίο οχυρό της εξτρεμιστικής οργάνωσης στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.

Λέγεται ότι από 500 έως 1.000 αποφασισμένοι τζιχαντιστές, πολλοί εξ αυτών ξένοι εθελοντές, είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι θανάτου.

Αξιωματούχοι των SDF εκτιμούν ότι είναι ζήτημα λίγων ημερών να σβήσουν το Ισλαμικό Κράτος από τον χάρτη της ανατολικής Συρίας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η οργάνωση ηττήθηκε.

Σημαίνει ότι δεν θα ελέγχει εδάφη ανατολικά του Ευφράτη.

Μέσα στον κόκκινο κύκλο είναι το σημείο του τελευταίου θύλακα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανατολικά του Ευφράτη. Μέσα στο τετράγωνο το ίδιο σημείο σε μεγέθυνση. Με κίτρινο χρώμα απεικονίζονται τα εδάφη που ελέγχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, με κόκκινο η κυβέρνηση και με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος. Με πράσινο απεικονίζονται βορειοδυτικά τα εδάφη υπό τουρκικό έλεγχο ή κατοχή.

Σχετικά άρθρα