Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η «Μακεδονία» υπέστη «πανωλεθρία» με τη Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ο Μίτσκοσκι

Η «Μακεδονία» υπέστη «πανωλεθρία» με τη Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ο Μίτσκοσκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια, Χρίστιαν Μίτσκοσκι,

Ο ηγέτης της «αρχαιομακεδονικής» δεξιάς αντιπολίτευσης στα Σκόπια, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση της χώρας του, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «πανωλεθρία» για τη «Μακεδονία» του, δηλαδή για τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση «MTV» αρχικά ανέφερε ότι το κόμμα του κατέθεσε και επίσημα αίτημα για διάλυση του κοινοβουλίου και προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών μαζί με τις προεδρικές που θα διεξαχθούν την ερχόμενη άνοιξη, με επικρατέστερες ημερομηνίες την 21η Απριλίου για τον πρώτο γύρο και την 5η Μαΐου για τον δεύτερο.

Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης 100 ημέρες πριν τις εκλογές, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Ερωτηθείς αν το κόμμα του θα συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές σε περίπτωση που αυτές δεν συνοδευτούν από πρόωρες βουλευτικές, ο Μίτσκοσκι είπε ότι το κόμμα του έχει ισχυρό κίνητρο να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές, γιατί είναι σίγουρο ότι θα νικήσει «και με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει τον δρόμο για την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, αν όχι τώρα, τουλάχιστον το φθινόπωρο ή την επόμενη άνοιξη».

«Η πίεση από την νίκη της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές θα είναι βαρύ φορτίο για την κυβέρνηση», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, ο Μίτσκοσκι την χαρακτήρισε «πανωλεθρία» για την διπλωματία της «Μακεδονίας», της οποίας ηγείται, όπως είπε, ένας υπουργός Εξωτερικών (σ.σ. Νίκολα Ντιμιτρόφ) που δηλώνει πως ντρέπεται για τα συμπλέγματα του έθνους που εκπροσωπεί.

Σημείωσε ότι το VMRO-DPMNE «δεν πρόκειται να υποσχεθεί πράγματα που δεν μπορεί να εκπληρώσει», προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα κάνει ό,τι μπορεί «για να αποκαταστήσει αυτήν την αδικία».

Σχετικά άρθρα