Ο Ζόραν Ζάεφ διέψευσε σερβικά δημοσιεύματα, που τον θέλουν να έχει δηλώσει ότι ο Νίκολα Γκρουέφσκι, πριν διαφύγει στην Ουγγαρία, συναντήθηκε με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Συγκεκριμένα, το Γραφείο του Πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας διέψευσε δημοσιεύματα σερβικών ΜΜΕ, όπως των «H1 Srbija», «Tanjug» κ.α., σχετικά με όσα φέρεται να είπε για τη φυγή του Νίκολα Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «H1 TV».
Από τη συνέντευξη του Ζόραν Ζάεφ στο κανάλι «H1 TV» της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, αναμεταδόθηκε πως ο Ζάεφ ισχυρίστηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, πριν τη φυγή του στην Ουγγαρία, είχε συναντήσεις με τον Σέρβο Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν.
Το γραφείο του Ζάεφ διαψεύδει και απαντά ότι ο πρωθυπουργός αναφερόταν στον διάδοχο του Γκρουέφσκι, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.
Στην ανακοίνωση παρατίθεται απομαγνητοφώνηση του συγκεκριμένου αποσπάσματος της συνέντευξης, το οποίο έχει ως εξής:
Αναφερθήκατε αρκετές φορές στον Πρόεδρο της Σερβίας, Βούτσιτς και θέλω να σας ρωτήσω το εξής: σε ποιόν βαθμό η φυγή του πρώην Πρωθυπουργού της “Μακεδονίας”, Νίκολα Γκρούεφσκι στην Ουγγαρία και η πληροφορία ότι ο σημερινός ηγέτης του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι συναντήθηκε με τον Βούτσιτς πριν την φυγή του Γκρούεφσκι, επηρέασε αρνητικά τη σχέση σας με τον Βούτσιτς;
«Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι πριν την φυγή, ο ηγέτης του VMRO-DPMNE και διάδοχος του Γκρούεφσκι πήγε και στον Όρμπαν και στον Πρόεδρο Βούτσιτς».
Έχετε ασφαλείς πληροφορίες για αυτό;
«Ναι, ναι. Αυτό ανακοινώθηκε στην κοινή γνώμη αλλά δεν εξηγήθηκε τι συζητήθηκε.
»Μέχρι σήμερα αυτό παραμένει μυστικό. Και ο Γκρούεφσκι έφυγε από την “Μακεδονία”».
Το Γραφείο του Ζόραν Ζάεφ σημειώνει ότι σε αυτό το πλαίσιο τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα συνιστούν διαστρέβλωση των όσων ανέφερε και αποτελούν παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης και ψευδείς ειδήσεις.
Επίσης αναφέρει ότι έχουν σταλεί ανασκευαστικές επιστολές στα ΜΜΕ που μετέδωσαν διαστρεβλωμένη την συνέντευξή του και απευθύνει έκκληση για αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης, «που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την προώθηση των σχέσεων μεταξύ των γειτονικών χωρών στην περιοχή».