Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΟΗΕ ζητά να γίνει έρευνα για το αίμα που χύθηκε στη Βενεζουέλα

Ο ΟΗΕ ζητά να γίνει έρευνα για το αίμα που χύθηκε στη Βενεζουέλα

Τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για την πιθανολογούμενη χρήση υπερβολικής βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας στη Βενεζουέλα ζήτησε σήμερα Παρασκευή η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ, αναφερόμενη στα δημοσιεύματα για τον θάνατο περισσότερων από 20 ανθρώπων και τη σύλληψη περισσότερων από 350 στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα στη χώρα.

«Ανησυχώ πάρα πολύ, καθώς η κατάσταση στη Βενεζουέλα μπορεί γρήγορα να ξεφύγει από τον έλεγχο με καταστροφικές συνέπειες», σημείωσε η Μπατσελέτ, πρώην πρόεδρος της Χιλής, σε ανακοίνωσή της, στην οποία καλεί τους πολιτικούς ηγέτες να έχουν συνομιλίες για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Περισσότεροι από 350 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Βενεζουέλα αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, σημείωσε η Μπατσελέτ.

Το γραφείο της έλαβε «πληροφορίες για μαζική σύλληψη διαδηλωτών, για περισσότερες από 350 συνολικά (αυτήν την εβδομάδα), εκ των οποίων οι 320 σε μία μέρα μόνο, στις 23 Ιανουαρίου», πρόσθεσε η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην ανακοίνωσή της.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι η Βενεζουέλα πρέπει να διεξαγάγει ελεύθερες και δίκαιες προεδρικές εκλογές ειδάλλως να ανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δεν μπορεί να είναι ο νόμιμος ηγέτης επειδή οι εκλογές με τις οποίες ανανεώθηκε η θητεία του δεν ήταν δίκαιες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

Σχετικά άρθρα