Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον γιο του επισκίασε την ομιλία του Μπολσονάρου στο Νταβός

Σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον γιο του επισκίασε την ομιλία του Μπολσονάρου στο Νταβός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Ζαΐχ Μπολσονάρου, Νταβός,

Το βήμα του Νταβός χρησιμοποίησε ο νέος ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου για να κηρύξει τον θάνατο της αριστερής κυριαρχίας και να σημάνει τη δημιουργία της «νέας Βραζιλίας».

Το ντεμπούτο του ωστόσο επισκίασε ένα νέο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον γιο του.

Σε μία σύντομη και προσεκτική ομιλία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Μπολσονάρου, ο οποίος εκλέχτηκε τον περασμένο Οκτώβριο και ορκίστηκε αυτόν τον μήνα, δεσμεύτηκε να βελτιώσει το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα.

Προς έκπληξη όλων, δεδομένης της θέσης του για την κλιματική αλλαγή, ο Μπολσονάρου υποσχέθηκε επίσης να προστατεύσει το περιβάλλον.

Συνολικά, η εμφάνιση του Βραζιλιάνου προέδρου διήρκεσε κάτι περισσότερο από 15 λεπτά. Μέσα σε αυτό το διάστημα τόνισε ότι θα μειώσει τη φορολογία στις επιχειρήσεις επιχειρώντας ένα άνοιγμα στους ξένους επενδυτές.

Λίγο πριν από το ντεμπούτο του Μπολσονάρου ωστόσο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, του προέδρου που ανέβηκε στην εξουσία κάνοντας σημαία την καταπολέμηση της διαφθοράς και της εγκληματικότητας, ένα δημοσίευμα σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας συνέδεε τον γιο του με μία ομάδα εκτελεστών στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «O Globo», ο Φλάβιο Μπολσονάρου είχε προσλάβει τη μητέρα και τη σύζυγο του αρχηγού συμμορίας (Escritório do Crime), πρώην πράκτορα των ειδικών δυνάμεων, που διαφεύγει της σύλληψης.

Ο υιός Μπολσονάρου αρνείται ασφαλώς τις κατηγορίες, επιμένοντας ότι είναι το «θύμα μίας συκοφαντικής εκστρατείας» που έχει στόχο να πλήξει τον πατέρα του.

Σε κάθε περίπτωση, το δημοσίευμα ήταν όντως μία πληγή για τον Βραζιλιάνο πρόεδρο, ο οποίος – συν τοις άλλοις – από το Νταβός καλούσε τον πλανήτη να δει τη «νέα, καθαρότερη» Βραζιλία, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλόνισε την πολιτική της ελίτ, αναφέρει η «Guardian».

«Ανέλαβα τη Βραζιλία εν μέσω μιας βαθιάς ηθικής και οικονομικής κρίσης», υπογράμμισε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος. «Δεσμευόμαστε να αλλάξουμε την ιστορία μας. Θέλουμε να γίνουμε παράδειγμα διακυβέρνησης».

Σχετικά άρθρα