Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος στη Νότια Αφρική μετά τις καταγγελίες ότι έδιωξαν μαύρους από παραλία του Κέιπ Τάουν

Σάλος στη Νότια Αφρική μετά τις καταγγελίες ότι έδιωξαν μαύρους από παραλία του Κέιπ Τάουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σάλο έχει προκαλέσει στη Νότια Αφρική η καταγγελία περί ρατσιστικών τακτικών σε παραθαλάσσιο προορισμό του Κέιπ Τάουν.

Χιλιάδες διαδηλωτές όρμησαν στην παραλία Κλίφτον, διαμαρτυρόμενοι ότι οι φύλακες είχαν οδηγία να απομακρύνουν από την περιοχή όλους τους μαύρους πολίτες πριν από τα Χριστούγεννα, σε μία προσπάθεια να παραμείνουν οι «εγκληματίες» μακριά από τους τουρίστες που συρρέουν εκεί κάθε χρόνο.

Οι παραλίες – όπως και άλλοι δημόσιοι χώροι – ήταν προσβάσιμες μόνο σε λευκούς υπό το καθεστώς του απαρτχάιντ, εξ ου και τέτοιου είδους περιστατικά αποτελούν πηγή ανάφλεξης φυλετικών εντάσεων στη Νότια Αφρική.

Ο Νταν Πλάτον, ο δήμαρχος του Κέιπ Τάουν, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξε τέτοιου είδους οδηγία.

«Η πρόσβαση σε όλες τις παραλίες της πόλης είναι δωρεάν για κάθε κοινωνική ομάδα και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για διακρίσεις σε βάρος των μαύρων», τόνισε.

Ομοίως και η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται την ασφάλεια της παραλίας, η οποία υποστηρίζει ότι οι φύλακες δεν απέκλεισαν την περιοχή, απλώς προσπάθησαν να προστατεύσουν τους κατοίκους από την εγκληματική δραστηριότητα.

Ακτιβιστές ωστόσο που δραστηριοποιούνται στην περιοχή επιμένουν ότι υπήρξαν σαφείς οδηγίες και προέτρεψαν τους διαδηλωτές να θυσιάσουν ένα πρόβατο στην παραλία και να κάψουν θυμιάματα, για να καλέσουν τους προγόνους «να ανταποκριθούν στα τραύματα στα χέρια των λευκών», όπως δήλωσαν στην «Daily Telegraph».

Σχετικά άρθρα