Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφού ο Τραμπ «χάρισε» το συριακό Κουρδιστάν στους Τούρκους αυτοί πάνε στη Μόσχα να μοιράσουν τα λάφυρα

Αφού ο Τραμπ «χάρισε» το συριακό Κουρδιστάν στους Τούρκους αυτοί πάνε στη Μόσχα να μοιράσουν τα λάφυρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγιελέτ Σακέντ, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ιμπραήμ Καλίν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χακάν Φιντάν, Χουλουσί Ακάρ,

Υψηλόβαθμα στελέχη του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στέλνει το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Ρωσία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να θέσει στο τραπέζι της συζήτησης την επόμενη μέρα της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.

Μαζί με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη Ρωσία θα ταξιδέψει και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και ο κουρδικής καταγωγής αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν.

Η τουρκική αντιπροσωπεία, η οποία εν πολλοίς, αποτελεί το υπουργικό συμβούλιο του «σουλτάνου», θα αφιχθεί στη Μόσχα το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ επιτέθηκε επίσης στην υπουργό Δικαιοσύνης του Ισραήλ, Αγιελέτ Σακέντ, η οποία είχε καταφερθεί εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ευχήθηκε οι «Κούρδοι σύμμαχοι» να νικήσουν τους Τούρκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επιδιώξει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να καταστρωθεί ένα πλάνο κινήσεων για την επόμενη μέρα στη νευραλγική περιοχή.

Με άλλα λόγια, αφού τους «χάρισε» ο Τραμπ -ή έτσι τουλάχιστον νομίζουν- την υπόλοιπη Συρία, εκείνη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι Τούρκοι μεταβαίνουν στη Μόσχα για να μοιράσουν με τον Βλάντιμιρ Πούτιν τα λάφυρα του συριακού εμφυλίου.

Σχετικά άρθρα