Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χειμάρρας καταψήφισε την απαλλοτρίωση των οικοπέδων φιλέτων από την κυβέρνηση Ράμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χειμάρρας καταψήφισε την απαλλοτρίωση των οικοπέδων φιλέτων από την κυβέρνηση Ράμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Χειμάρρα,

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χειμάρρας, στην συνεδρίασή του στις 21 Δεκεμβρίου 2018, καταψήφισε με 21 ψήφους, την Απόφαση αρ. 708/21.11.2018 του Υπουργικού Συμβουλίου που παραχωρεί παράκτια οικόπεδα στη Χειμάρρα, Δρυμάδες, Λειβάδι και Νίβιτσα, στο αλβανικό υπουργείο Τουρισμού, μετέδωσε η αλβανική φιλοκυβερνητική εφημερίδα shqiptarkja.com.

Μεταξύ των ψήφων αυτών, ήταν και οι ψήφοι δύο μελών του Συμβουλίου που πρόσκεινται στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα.

Το πρόβλημα με την εν λόγω απόφαση αρ. 708 του υπουργικού Συμβουλίου, σημειώνει η ιστοσελίδα, είναι ότι αυτή έρχεται σε αντίθεση με το Νόμο 7501/1991, που προβλέπει την επιστροφή στους ιδιοκτήτες των περιουσιών που κατασχέθηκαν από το κομμουνιστικό καθεστώς το 1945.

Το αδιέξοδο αυτό, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο αντιτίθεται στην Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, γράφει η ιστοσελίδα, βρίσκει λύση στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Το Συνταγματικό όμως δεν λειτουργεί, διότι έχει μείνει μόνο με ένα μέλος, την Βιτόρε Τούσα, γράφει η ιστοσελίδα.

Στις συνθήκες αυτές, καταλήγει η ιστοσελίδα, ούτε η Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ούτε η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να εφαρμοστούν, μέχρις ότου αποφανθεί το Συνταγματικό το οποίο οφείλει να εκδώσει οριστική απόφαση.

Σχετικά άρθρα