Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ρωσόφιλος πρόεδρος της Βουλγαρίας δεν συμφωνεί με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία»

Ο Ρωσόφιλος πρόεδρος της Βουλγαρίας δεν συμφωνεί με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βουλγαρία, Ρούμεν Ράντεφ, Σκόπια,

Ο ρωσόφιλος πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, θεωρεί ότι οι διαδικασίες για την ένταξη στους Ευρωατλαντικούς Θεσμούς των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, προχωρούν πάρα πολύ γρήγορα και εις βάρος της χώρα του. Δεν γνωρίζουμε εδώ εάν ως χώρα του εννοεί τη Βουλγαρία ή τη Ρωσία.

Προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν εδώ και αιώνες, είπε, ίσως είναι δύσκολο να επιλυθούν μέσα σε έξι μήνες, μιλώντας στο βουλγαρικό ράδιο Darik. Προφανώς αναφέρεται σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν από όταν εμφανίστηκαν οι Σλάβοι ως εισβολείς νότια του Δούναβη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα Σκόπια:

«Η ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία για τις σχέσεις καλής γειτονίας με την πΓΔΜ χωρίς να μιλήσει με την Ελλάδα και χωρίς εσωτερική συναίνεση, ήταν ουσιαστικά για τη δόξα», είπε ο Ράντεφ.

Πρόσθεσε ότι ως πρόεδρος της Βουλγαρίας δεν συμφωνεί με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και τόνισε ότι εάν η Βουλγαρία είχε μια σοβαρή θέση, τώρα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας θα ήταν υποψήφιος για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ και τον Αλέξη Τσίπρα, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Δεν μας είπε όμως με ποιο όνομα συμφωνεί. Προφανώς με το σκέτο «Μακεδονία», όπως αναγνώρισε πρώτη η χώρα του τα Σκόπια όταν αποσχίστηκαν, εποφθαλμιώντας μια «βουλγαρική Μακεδονία», ιδεοληψία και ηττημένο εθνικισμό, γέννημα του πανσλαβισμού, που του βάζει ταφόπλακα για πάντα η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σχετικά άρθρα