Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρές μάχες στις ανατολικές συνοικίες στη Γάζα (φωτο – βίντεο)

Σκληρές μάχες στις ανατολικές συνοικίες στη Γάζα (φωτο – βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Φωτογραφίες, Χαμάς,

Σε προηγούμενη ανάρτηση σάς ενημερώσαμε για τις σκληρές μάχες ανατολικά της πόλης της Γάζας, στη συνοικία Σετζάγια, όπου και τραυματίστηκαν 30 Ισραηλινοί στρατιώτες.

Τα ρεπορτάζ από το μέτωπο στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρουν, ότι τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη συνοικία Σετζάγια, στην ανατολική Γάζα, ενώ χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν όπως όπως τις εστίες τους για να σωθούν από τις σφοδρές επιδρομές, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών Υγείας και αυτόπτες μάρτυρες.

Το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας έχει γεμίσει με δεκάδες ανθρώπους που τραυματίστηκαν στην αεροπορική επίθεση στη συνοικία Σετζάγια.

Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός στρατός με ανακοίνωσή του στο twitter, ενημερώνει ότι στήνει νοσοκομείο εκστρατείας για τους Παλαιστίνιους αμάχους, που έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των μαχών.

idf-tweet

Το Ισραήλ προσπαθεί να κάνει ξεκάθαρο με κάθε τρόπο από την πλευρά του ότι δεν πολεμά τον παλαιστινιακό λαό, αλλά την Χαμάς, την οποία κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Μάλιστα, ο Ισραηλινός στρατός έδωσε την ακόλουθη φωτογραφία στο twitter, ισχυριζόμενος ότι η Χαμάς διέταξε αυτούς τους ανθρώπους να ανέβουν στην ταράτσα, ως “ασπίδες”, για να μην χτυπήσει το Ισραήλ το στόχο του.

idf-tweet-photo

Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς στη φωτογραφία, υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν από νωρίς το πρωί τη συνοικία Σατζάγια, ανατολικά της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με δημοσιογράφους που είδαν πολλά θύματα να κείτονται στους δρόμους, έπειτα από σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού.

Τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να πλησιάσουν στην περιοχή, η οποία είναι κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ, λόγω των αλλεπάλληλων αεροπορικών επιδρομών. Οι παλαιστινιακές υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες στην περιοχή αυτή.

Νωρίτερα σήμερα, στην Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το θάνατο δύο ακόμη στρατιωτών του σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, με τους οποίους αυξάνεται σε επτά ο αριθμός των Ισραηλινών που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής.

Οι στρατιώτες Μπαρ Ραχάβ, 21 ετών και Μπνάγια Ρούμπελ, 20 ετών, σκοτώθηκαν από αντιαρματικό πύραυλο ο πρώτος και σε ανταλλαγή πυρών με ελαφρά όπλα ο δεύτερος, ενώ το Ισραήλ κλιμακώνει τη χερσαία επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρωινές ώρες της Κυριακής ότι θα εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας καθώς η πλέον αιματηρή σύγκρουση από το 2009 εισήλθε στην 13η ημέρα της και έως τώρα έχει αφήσει πίσω της πάνω από 350 νεκρούς.

«Από απόψε, η χερσαία φάση των επιχειρήσεων για την προστασία των συνόρων επεκτείνεται με πρόσθετες δυνάμεις ώστε να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία στη Λωρίδα της Γάζας και να δημιουργηθεί μια πραγματικότητα που εγγυάται στους ισραηλινούς πολίτες μια ζωή με ασφάλεια» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι από πυρά του ισραηλινού πυροβολικού ανατολικά της πόλης της Γάζας σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα όπως ανέφερε μια ιατρική πηγή. Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο παιδιά και ο γιος ενός ανώτερου στελέχους της Χαμάς.

Νεκρός από τα σφοδρά πυρά του πυροβολικού στην περιοχή Σετζάγια είναι ο γιος του Χαλίλ αλ Χάγια, ανώτερου στελέχους που παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος της Χαμάς.

Το Ισραήλ από την πλευρά του ενημερώνει ότι έστειλε 100 τόνους ιατρικής βοήθειας στα νοσοκομεία της Γάζας και ανάρτησε και τις σχετικές φωτογραφίες στο twitter:

iatriki-voitheia

Το Al Jazeera, από την πλευρά του, ανάρτησε αυτό το βίντεο από τις τελευταίες μάχες στη συνοικία Σετζάγια της Γάζας.

Σχετικά άρθρα