Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βούτσιτς: Η Κύπρος πάλεψε για τη Σερβία – Τι υπέγραψε με Αναστασιάδη

Βούτσιτς: Η Κύπρος πάλεψε για τη Σερβία – Τι υπέγραψε με Αναστασιάδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάνταρ Βούτσιτς, Βαλκάνια, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Σερβία,

Στην Κύπρο βρέθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, για τις εργασίες της 2ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου – Σερβίας, η οποία φιλοξενείται στη Λευκωσία.

Κατά την επίσημη υποδοχή του από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Βούτσιτς δέχθηκε τιμές από άγημα της Εθνικής Φρουράς.

Ακολούθησε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Σερβίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Φιλαρμονική της Αστυνομίας και κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου.

Κύπρος και Σερβία υπέγραψαν Μνημόνια Συναντίληψης για συνεργασία στους τομείς των Πολιτικών Διαβουλεύσεων, της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, της Εκπαίδευσης, του Αθλητισμού και της Διασποράς, στο πλαίσιο της 2ης Διακυβερνητικής Συνόδου των δύο χωρών, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, με τον κ. Αναστασιάδη να προαναγγέλλει την πρόθεση για ανάπτυξη τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας με την Ελλάδα.

Σκοπός του τριμερούς μηχανισμού με την Ελλάδα, όπως είπε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την υπογραφή των μνημονίων, θα είναι η προαγωγή της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή των Βαλκανίων και στην Ανατολική Μεσόγειο. «Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και μαζί με την Ελλάδα και ευελπιστώ πως σύντομα, νωρίς το 2019, θα έχουμε θετικές ανακοινώσεις», πρόσθεσε.

Μιλώντας μετά τις συνομιλίες ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο δημιουργίας τριμερούς συνεργασίας με Ελλάδα κα Σερβία.

Από την πλευρά του ο Σέρβος Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι την επόμενη χρονιά θα γίνουν δύο σημαντικές συναντήσεις, η Τρίτη διακυβερνητική διάσκεψη Κύπρου-Σερβίας και η Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Σερβίας.

Ο κ. Βούτσιτς, ανέφερε ότι η Κύπρος πάλεψε για τη Σερβία, ευχαριστώντας και τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ σημείωσε ότι δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα αδέρφια από την Κύπρο.

Υπογράμμισε τη βοήθεια του Προέδρου Αναστασιάδη και τόνισε ότι η Σερβία βιώνει μια δύσκολη στιγμή με την επιβολή δασμών από το Κόσοβο.

«Ήθελα να μάθει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις μονομερείς ενέργειες της Πρίστινα», είπε.

Σχετικά άρθρα