Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αιχμαλώτισε μαχητές των SDF σε άγρια μάχη (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος αιχμαλώτισε μαχητές των SDF σε άγρια μάχη (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τζιχαντιστές της να αιχμαλωτίζουν μαχητές των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε την Παρασκευή αντεπίθεση στις θέσεις των SDF απέναντι από τον τελευταίο θύλακα της εξτρεμιστικής οργάνωσης, στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Η αντεπίθεση του Ισλαμικού Κράτους αποκρούστηκε από τους Κούρδους και Άραβες δημοκρατικούς των SDF ύστερα από άγρια μάχη που δόθηκε κοντά στην κωμόπολη Χατζίν που τελεί υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Kurdistan 24, περισσότεροι από 50 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν στη μάχη.

Ωστόσο, το τζιχαντιστικό πρακτορείο ειδήσεων Amaq, μετέδωσε ότι και οι SDF είχαν βαριές απώλειες -κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς- και ισχυρίζονται ότι αιχμαλώτισαν δέκα άνδρες των SDF.

Σε φωτογραφίες που έδωσε το Ισλαμικό Κράτος στη δημοσιότητα φαίνεται οι τζιχαντιστές να έχουν αιχμαλωτίσει άνδρες των SDF, οι οποίοι διακρίνονται να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι ένας ένοπλος συνασπισμός Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων δημοκρατικών που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Ισχυρότερη συνιστώσα στις SDF είναι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Σχετικά άρθρα