Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απροκάλυπτα «Μεγάλη Αλβανία» – Ο Ιλίρ Μέτα και οι ηγέτες των Αλβανών στα Σκόπια χαιρέτισαν με «αετό»

Απροκάλυπτα «Μεγάλη Αλβανία» – Ο Ιλίρ Μέτα και οι ηγέτες των Αλβανών στα Σκόπια χαιρέτισαν με «αετό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλβανοί, Αλί Αχμέτι, Βαλκάνια, Ιλίρ Μέτα, Μεγάλη Αλβανία, Μπουγιάρ Οσμάνι, Σκόπια, Ταλάτ Τζαφέρι,

Δεν χάνουν ευκαιρία να επιδεικνύουν τον ανίατο εθνικισμό τους -«όπιο» στη φτώχεια του λαού τους- οι Αλβανοί πολιτικοί ηγέτες.

Την ώρα που γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να ενταχθούν στη Δύση τα Δυτικά Βαλκάνια, δηλαδή να ενσωματωθούν στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που προϋποθέτει χαλιναγώγηση των εθνικιστικών παθών, ο Πρόεδρος της Αλβανίας μετέβη στα Σκόπια και στην «οικογενειακή φωτογραφία» με τους πολιτικούς της αλβανικής μειονότητας στην ΠΓΔΜ σχημάτισαν άπαντες με τα χέρια τους τον δικέφαλο αετό.

Οι Αλβανοί είναι οι μόνοι μουσουλμάνοι που έχουν τον βυζαντινό δικέφαλο αετό.

Σύμβολο της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο δικέφαλος αετός μπήκε και στην αλβανική σημαία εξαιτίας του αναγεννησιακού Έλληνα Ηπειρώτη πολέμαρχου Γεώργιου Καστριώτη, που αντιστάθηκε στους Οθωμανούς και οι Αλβανοί τον θεωρούν δικό τους ήρωα με το όνομα Σκεντέρμπεης (Αλέξανδρος Μπέης).

Ωστόσο, ο χαιρετισμός του δικέφαλου αετού δεν συμβολίζει απλά την αλβανική σημαία.

Για τους Αλβανούς εθνικιστές συμβολίζει τη Μεγάλη Αλβανία, δηλαδή την ένωση όλων των εδαφών που κατοικούν Αλβανοί στα Βαλκάνια σε ένα κράτος.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, μετέβη στην ΠΓΔΜ για τους εορτασμούς της δημιουργίας του Αλβανικού Αλφάβητου, το οποίο φτιάχτηκε πριν ένα αιώνα από Αλβανούς και αλβανίζοντες Έλληνες στα Σκόπια.

Προηγουμένως οι Αλβανοί δεν είχαν αλφάβητο και οι μορφωμένοι εξ αυτών έγραφαν τη γλώσσα τους με ελληνικά γράμματα.

Για να αποφύγουν τον εξελληνισμό τους, Αλβανοί εθνικιστές δημιούργησαν ένα αλβανικό αλφάβητο με λατινικούς χαρακτήρες.

Ο Ιλίρ Μέτα με τον πρόεδρο του σκοπιανού DUI Αλί Αχμέτι, τον πρόεδρο του σκοπιανού κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι, κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Έλληνα ρωμηού άρχοντα Γεωργίου Καστριώτη, που οι Αλβανοί ισχυρίζονται ψευδώς ότι ήταν Αλβανός.

Βλέπετε οι πρώτοι διδάξαντες στον σφετερισμό σπουδαίων Ελλήνων δεν είναι οι Σκοπιανοί αλλά οι Αλβανοί, επίσης ένα έθνος που δημιουργήθηκε με τα σημερινά του χαρακτηριστικά και αρκετές σελίδες ψευδοϊστορίας πριν ένα αιώνα.

Στη συνέχεια και αφού κατέθεσαν τα στεφάνια, σχημάτισαν όλοι μαζί με τα χέρια τους τον δικέφαλο αετό και φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί.

Πίσω από τα δήθεν «αθώα» χαμόγελα, οι Αλβανοί ηγέτες υπονομεύουν ευθέως τα σύνορα και την ειρήνη στα Βαλκάνια, ζητώντας με τον χαιρετισμό τους μια Μεγάλη Αλβανία. Που σημαίνει διχοτόμηση των Σκοπίων.

Οι προκλητικές αυτές συμπεριφορές στο έδαφος της ΠΓΔΜ και η μισαλλόδοξη ρητορική του καθεστώτος Ράμα στη Βόρεια Ήπειρο, μπορεί να είναι γεγονότα που συνδέονται μπορεί και όχι.

Σε κάθε περίπτωση όμως η Ελλάδα δεν μπορεί αδιαφορεί, αφού ο ρόλος της ως ηγέτιδας δύναμης των Βαλκανίων είναι να διαφυλάσσει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Η Ελλάδα προέβη στη Συμφωνία των Πρεσπών για να ενισχυθεί η σταθερότητα της περιοχής και να προχωρήσει η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Εάν οι Αλβανοί έχουν άλλα σχέδια, όπως να υπονομεύσουν την εδαφική ακεραιότητα των Σκοπίων, τότε ας ξέρουν ότι θα υποστούν και τις συνέπειες.

Δηλώσεις Ιλίρ Μέτα

«Είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε ο Αλβανός πρόεδρος, που βρίσκομαι στα Σκόπια, μαζί με τον αρχηγό της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση –DUI, Αλί Αχμέτι, το πρόεδρο του κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της «Μακεδονίας», Ταλάτ Τζαφέρι και πολλές άλλες προσωπικότητες που συμμετέχουν στον εορτασμό της 110ης επετείου του Συνεδρίου του Μοναστηριού, αυτό το σημαντικό γεγονός για ολόκληρο το αλβανικό έθνος, στο οποίο εντάχθηκαν όλοι οι Αλβανοί με την αλβανική γλώσσα και αλφάβητο που προηγήθηκε της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας, και της δημιουργίας του αλβανικού κράτους».

Πρόσθεσε ακόμη:

«Η τιμή σήμερα είναι τους Γκέργκι Φίστα, Λουίτζι Γκουρακούκι, Μιδάτ Φράσερι και όλες τις διακεκριμένες προσωπικότητες εκπροσώπους της οικογένειας Κυριαζή, οι οποίοι σε πολύ δύσκολες συνθήκες κατόρθωσαν να δώσουν στο λαό μας μια εξαιρετική δυναμική ενότητας και ηγεσίας για το μέλλον του έθνους μας», είπε ο πρόεδρος Ιλίρ Μέτα.

Ποιοι έφτιαξαν το αλβανικό αλφάβητο

Προσέξατε ένα επίθετο; Της «οικογένειας Κυριαζή». Δεν είναι και τόσο «αλβανικό» επίθετο.

Δυστυχώς, από ό,τι φαίνεται, το αλβανικό αλφάβητο είναι δημιούργημα σε μεγάλο βαθμό Ελλήνων που επέλεξαν την αλβανική εθνική ταυτότητα.

Πρώτος που ασχολήθηκε ήταν ο Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης (1826–1895). Εκτελώντας εντολές των Οθωμανών, βάλθηκε να δώσει στους Αλβανούς γραπτή γλώσσα, προφανώς για να μην εξελληνιστούν.

Κομβικό ρόλο έπαιξε ο Γιώργος Κυριαζής (1868-1912), γεννημένος στο Μοναστήρι, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Γεράσιμο σπούδασαν στο Αμερικανικό Κολέγιο στο Σαμόκοφ της Βουλγαρίας. Ο Γιώργος Κυριαζής αποφάσισε ότι θα είναι Αλβανός και με όλη του την οικογένεια ανέπτυξαν πλούσια εθνικιστική δράση.

Σχετικά άρθρα