Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζάεφ: Δεν θίγονται ταυτότητα και γλώσσα – Γινόμαστε κράτος αναγνωρισμένο από όλους

Ζάεφ: Δεν θίγονται ταυτότητα και γλώσσα – Γινόμαστε κράτος αναγνωρισμένο από όλους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ζόραν Ζάεφ, Σκόπια,

Η Συμφωνία των Πρεσπών και η προβλεπόμενη από αυτήν τροποποίηση του Συντάγματος είναι ο μοναδικός τρόπος για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ και για την εξασφάλιση καλύτερου βιοτικού επιπέδου για τους πολίτες, ανέφερε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Μιλώντας σε εκδήλωση των βετεράνων αγωνιστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ζάεφ σημείωσε ακόμη ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών η ΠΓΔΜ καθίσταται κράτος αναγνωρισμένο από όλους, χωρίς να θίγονται η ταυτότητα των πολιτών και η γλώσσα και χωρίς να αλλάξουν η σημαία, το εθνόσημο και ο εθνικός ύμνος.

Πρόσθεσε ότι με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ο στόχος για τον οποίο αγωνίστηκαν οι προηγούμενες γενιές, για ένα κράτος «που δεν θα αμφισβητείται».

Τέλος, υπογράμμισε ότι η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος βάσει των προβλεπόμενων από την Συμφωνία των Πρεσπών «δεν έχει τίποτα το αμφιλεγόμενο» και ότι τα σχέδια των τροπολογιών, που δόθηκαν στην δημοσιότητα, συνάδουν με το διεθνές δίκαιο, καθώς και με τα συμφέροντα και την προοπτική της χώρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Από κύκλους Ελλήνων γεωπολιτικών αναλυτών υπάρχουν έντονες αντιδράσεις σχετικά με το εάν ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τηρεί τα συμφωνηθέντα στη συνταγματική του αναθεώρηση.

Σχετικά άρθρα