Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ζάεφ δήλωσε βέβαιος ότι ο Γκρουέφσκι «θα επιστραφεί» στα Σκόπια για να εκτίσει την κάθειρξή του

Ο Ζάεφ δήλωσε βέβαιος ότι ο Γκρουέφσκι «θα επιστραφεί» στα Σκόπια για να εκτίσει την κάθειρξή του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ζόραν Ζάεφ, Νίκολα Γκρούεφσκι, Ουγγαρία, Σκόπια,

Τη βεβαιότητα ότι ο Νικολά Γκρουέφσκι θα επιστραφεί στην ΠΓΔΜ, προκειμένου να εκτίσει την ποινή φυλάκισης, στην οποία έχει καταδικαστεί, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

«Όλα θα γίνουν όπως είπα. Και σας λέω ότι ο Γκρούεφσκι θα επιστραφεί.

»Γιατί το διεθνές δίκαιο και οι νόμοι είναι στο πλευρό μας. Θα επιστραφεί», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alsat-M».

Επεσήμανε δε, ότι όσοι εμπλέκονται στη διαφυγή του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έχει καταδικαστεί για υπόθεση διαφθοράς, «θα τεθούν προ των ευθυνών τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκρουέφσκι φέρεται να έχει διαφύγει στην Ουγγαρία, διερχόμενος μέσω Αλβανίας, Μαυροβουνίου και της Σερβίας, με τη συνδρομή Ούγγρων διπλωματών.

Μάλιστα, ο ίδιος έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο από την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος από την πλευρά του, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην διαφυγή του Γκρουέφσκι.

Τα ίχνη του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ έχουν χαθεί από τις 8 Νοεμβρίου, όταν όφειλε να παρουσιαστεί στις σκοπιανές Αρχές, προκειμένου να εκτίσει την ποινή φυλάκισης των δύο ετών.

Σημειώνεται ότι ο Γκρούεφσκι έχει καταδικαστεί για την αγορά πολυτελούς οχήματος, αξίας άνω των 500.000 ευρώ, μέσω κρατικών κονδυλίων, ενόσω βρισκόταν στον πρωθυπουργικό θώκο της γειτονικής χώρας.

Σχετικά άρθρα