Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Σημαντικό βήμα» η ψηφοφορία της Παρασκευής στα Σκόπια λέει η βουλγαρική Προεδρία

«Σημαντικό βήμα» η ψηφοφορία της Παρασκευής στα Σκόπια λέει η βουλγαρική Προεδρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως σημαντικό βήμα για τη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά και για τις διμερείς σχέσεις με τη Βουλγαρία, η Προεδρία της χώρας αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών στη Σόφια χαιρέτισαν με ανακοινώσεις τους το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Σκοπίων για τη συνταγματική αναθεώρηση που προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε στη Βουλή στις 19 Οκτωβρίου 2018 αποτελεί σημαντικό βήμα για τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” σε έναν μακρύ ιστορικό δρόμο.

»Αυτός ο δρόμος πρέπει να οδηγήσει σε ακόμη πιο στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας στη βάση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της συνεργασίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

Και συνεχίζει: «Οι προοπτικές ανάπτυξης των διμερών μας σχέσεων και η απαλλαγή τους από τα ιδεολογικά απομεινάρια του πρόσφατου παρελθόντος έχουν εξαιρετικά μεγάλη σημασία για την επιβεβαίωση της βουλγαρικής υποστήριξης προς την ένταξη της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

Στο ίδιο πνεύμα και το ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας, με δική του ανακοίνωση χαιρετίζει την υπερψήφιση της πρότασης για συνταγματική μεταρρύθμιση, τονίζοντας ότι «ανοίγει τον δρόμο της ένταξης της χώρας στους ευρωπαϊκούς και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς».

«Χαιρετίζουμε τη σημερινή απόφαση της Βουλής των Σκοπίων, η οποία ανοίγει τον δρόμο της ένταξης της χώρας στους ευρωπαϊκούς και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

»Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η σωστότερη και η μοναδική υπεύθυνη απόφαση, που δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους τους πολίτες της περιοχής», σημειώνει.

«Χαιρετίζουμε όλους τους βουλευτές που έδωσαν την ψήφο τους προς όφελος του κοινού μας μέλλοντος στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία το ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας υπογραμμίζει ότι «θα παραμείνουμε ο πιο ειλικρινής και στενός φίλος σε αυτή τη διαδικασία».

Σχετικά άρθρα