Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκη Ζάεφ: «Πέρασε» στη σκοπιανή Βουλή η συνταγματική αλλαγή με 80 «ναι»

Νίκη Ζάεφ: «Πέρασε» στη σκοπιανή Βουλή η συνταγματική αλλαγή με 80 «ναι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ζόραν Ζάεφ, Σκόπια,

Το αναγκαίο όριο των 80 βουλευτών εξασφάλισε ο Ζόραν Ζάεφ, κατά την πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή της ΠΓΔΜ για την αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.

Η σκοπιανή κυβέρνηση κατάφερε να περάσει τον πρώτο από τους τρεις συνολικά σκοπέλους στη μακρά διαδικασία της αλλαγής του συντάγματος, η οποία αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις μήνες.

Η αποψινή ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη έπειτα από πολύωρες καθυστερήσεις και εν μέσω ενός κλίματος έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, αφορούσε την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος.

Η κάλπη κατέδειξε ότι υπέρ της έναρξης τάχθηκαν 80 βουλευτές σε σύνολο 117 παρόντων, αριθμός ο οποίος ισούται με το αναγκαίο όριο των 2/3 των βουλευτικών εδράνων.

Δεδομένου ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός αριθμεί 72 βουλευτές, οκτώ μέλη της αντιπολίτευσης παρέκκλιναν από το «όχι» του VMRO και ψήφισαν υπέρ της έναρξης της συνταγματικής αναθεώρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλλαγή του Συντάγματος αποτελεί την τελευταία υποχρέωση της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία προλειαίνει το έδαφος για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Σχετικά άρθρα