Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

CNBC: Γελοία επίθεση στην Ιταλία – Η ΕΕ θέλει λιτότητα σε μια οικονομία που καταρρέει

CNBC: Γελοία επίθεση στην Ιταλία – Η ΕΕ θέλει λιτότητα σε μια οικονομία που καταρρέει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CNBC, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία,

Επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπολύει σε άρθρο του στο CNBC ο Dr. Michael Ivanovitch, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ.

Στο άρθρο καλείται η ΕΕ να αφήσει ήσυχη την Ιταλία και κάνει λόγο για άγρια και γελοία επίθεση στην ιταλική οικονομία, καθώς η Ευρώπη επιθυμεί να επιβάλει μέτρα λιτότητας σε μια οικονομία που καταρρέει.

«Αντί να «μαζέψει» τις χώρες που συστηματικά αποσταθεροποιούν το ευρώ με τα υπερβολικά πλεονάσματα, η ΕΕ επιτίθεται στην ιταλική κυβέρνηση για την προσπάθειά της να σώσει την οικονομία της χώρας», τονίζει ο ανεξάρτητος αναλυτής, αφήνοντας αιχμές κατά της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ιταλία πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να συνεχίσει την προσπάθειά της, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

«Η Ιταλία βρέθηκε στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού project με στόχο την ενότητα, την ειρήνη και την ευημερία. Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα παραμείνει εκεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ιταλική οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως η αναιμική ανάπτυξη, η υποχώρηση των εξαγωγών, η πτώση στη βιομηχανική παραγωγή.

Όπως τονίζει ο αρθρογράφος, πολλοί αναρωτιούνται λοιπόν αν η δοκιμασμένη, αποτυχημένη συνταγή λιτότητας του Βερολίνου, μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το στάδιο την ιταλική οικονομία.

Όπως υποστηρίζει ο Ivanovitch, ο στόχος του ελλείμματος στο 2,4% για το 2019, κινείται εντός των δημοσιονομικών κανόνων, καθώς το όριο τοποθετείται στο 3%. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η αναταραχή;

Γιατί κανείς δεν δείχνει να ενοχλείται από τη Γαλλία και την Ισπανία, οι οποίες καταγράφουν υψηλότερα ελλείμματα, διερωτάται ο αρθογράφος.

«Μήπως επειδή έχουν χαμηλότερο δημόσιο χρέος; Είναι πιθανό. Ωστόσο, εάν ισχύει, πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος.

Κι αυτό γιατί Γαλλία και Ισπανία μπορεί να έχουν μικρότερο δημόσιο χρέος, ωστόσο η δημοσιονομική τάση επιδεινώνεται, σημειώνει ο αρθρογράφος στο CNBC.

Σχετικά άρθρα