Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι «αρχαιομακεδόνες» απειλούν να σκοτώσουν την ξανθιά Ρενάτα Ρανγκέλοβα του VMRO-DPMNE

Οι «αρχαιομακεδόνες» απειλούν να σκοτώσουν την ξανθιά Ρενάτα Ρανγκέλοβα του VMRO-DPMNE
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Σκόπια,

Σε τραγικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η Σκοπιανή «αρχαιομακεδόνισσα», βουλευτής του VMRO-DPMNE, Ρενάτα Ρανγκέλοβα.

Όπως κατήγγειλε η ίδια, οπαδοί του κόμματός της, «αρχαιομακεδόνες», απειλούν να τη σκοτώσουν.

Ο λόγος που η βουλευτής δέχεται απειλές είναι επειδή ψήφισε στο δημοψήφισμα και θεωρείται «ύποπτη» ότι θα στηρίξει τη Συνταγματική Αναθεώρηση στη σκοπιανή Βουλή.

Η ίδια, φανερά ταραγμένη, έσπευσε να κάνει δημόσια δήλωση για να βρει την ησυχία της.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα PRIZMA, η βουλευτής και πρόεδρος της οργάνωσης γυναικών του του VMRO-DPMNE, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει στο στη Βουλή την πρόταση της κυβέρνησης για τροποποίηση του Συντάγματος βάσει των προβλεπόμενων στην Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εγώ βγήκα με ψηλά το κεφάλι στο δημοψήφισμα και ψήφισα “κατά” της Συμφωνίας των Πρεσπών και αυτό ήταν εντός της κομματικής γραμμής “καθένας να πράξει κατά συνείδηση”.

»Ενεργώ πάντα με διαφάνεια στο κόμμα και είχα ενημερώσει την Εκτελεστική Επιτροπή ότι είμαι κατά της αποχής ή του μποϋκοτάζ…

»Δυστυχώς, όμως, μετά την συμμετοχή στο δημοψήφισμα εγώ και οι συνάδελφοί μου (σ.σ. που έπραξαν το ίδιο) εκτεθήκαμε σε πιέσεις χωρίς προηγούμενο, σε ταπεινώσεις και σε απειλές εναντίον της ζωής μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

»Δεν θέλω να πιστεύω ότι οι απειλές αυτές ήταν ενορχηστρωμένες από κάποιο κέντρο, ωστόσο παραμένει γεγονός ότι το κόμμα δεν αντέδρασε και δεν καταδίκασε δημόσια αυτόν τον πρωτογονισμό που κυριαρχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρει στη συνέντευξή της η Ρανγκέλοβα.

Ακόμα, υποστηρίζει ότι η στάση του VMRO-DPMNE σε σχέση με το δημοψήφισμα δεν ήταν σωστή και ότι το κόμμα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά από τα σχετικά μηνύματα που του απευθύνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Σημειώνει ότι το VMRO-DPMNE είναι κόμμα εξουσίας που έπαιξε τον δικό του ρόλο στην συγκρότηση του κράτους και δεν μπορεί να ακολουθεί περιθωριακές ομάδες που προωθούσαν το μποϋκοτάζ του δημοψηφίσματος «με τα πιο διαφορετικά κίνητρα».

Η φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα LIBERTAS αναφέρει ότι η ηγεσία του δεξιού «αρχαιομακεδονικού» VMRO-DPMNE είναι δυσαρεστημένη από την στάση που τήρησε η Ρανγκέλοβα αλλά και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Μίτκο Γιάντσεφ, οι οποίοι ψήφισαν στο δημοψήφισμα και ότι δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν κινήσεις για την αντικατάστασή τους στα όργανα του κόμματος.

Πολλοί βουλευτές του VMRO-DPMNE δέχτηκαν τις προηγούμενες ημέρες απειλές για τις ζωές τους, ακόμα και για τις ζωές των παιδιών τους, από έξαλλους Σκοπιανούς εθνικιστές που θεωρούν τη Συμφωνία των Πρεσπών προδοτική, επειδή, όπως λένε, απεμπολεί την αρχαιομακεδονική παράδοση, αλλάζει το όνομα της χώρας και παραιτείται από τη «μακεδονική» ταυτότητα.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, κύκλοι της ελληνικής ακροδεξιάς, κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση ότι εκχώρησε το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια και ότι αναγνώρισε «μακεδονικό έθνος», εξωφρενική θέση που έχει υιοθετήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ακόμα και ο τελευταίος γραφειοκράτης γνωρίζει ότι ο όρος «nationality», που μεταφράζεται ως ιθαγένεια, σημαίνει στα δημόσια έγγραφα υπηκοότητα και όχι εθνότητα, για την οποία διεθνώς χρησιμοποιείται ο όρος «ethnicity».

Για να απειλούν οι Σκοπιανοί εθνικιστές βουλευτές τους κόμματός τους ότι θα τους σκοτώσουν, προφανώς και θεωρούν ότι χάνουν με τη Συμφωνία των Πρεσπών και όχι ότι κερδίζουν, όπως ισχυρίζεται η «όπου φυσάει ο άνεμος» Νέα Δημοκρατία και ακροδεξιοί ρωσόφιλοι κύκλοι.

Σχετικά άρθρα