Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος μεγιστάνας πουλάει τα ξενοδοχεία του σε όλη την Ευρώπη (φωτο)

Τούρκος μεγιστάνας πουλάει τα ξενοδοχεία του σε όλη την Ευρώπη (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ξενοδοχεία, Τουρκία, Φωτογραφίες,

Πωλητήριο βάζει ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος Φερίτ Σαχένκ σε πολυτελή ξενοδοχεία σε όλη την Ευρώπη, καθώς η εταιρεία του Dogus Holding έχει «πνιγεί» στα χρέη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg επικαλούμενο πηγές.

Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Τουρκία ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον μεγιστάνα που έχει στην ιδιοκτησία του μερικά από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Την Τρίτη, η Standard & Poor’s υποβάθμισε το αξιόχρεο της Dogus σε «B-» λόγω της αδυναμίας της εταιρείας να αναχρηματοδοτήσει τον δανεισμό της.

Μερικά παραδείγματα είναι το Capri Palace στην Ιταλία, οι αλυσίδες εστιατορίων Zuma και Nusr-Et, το Hotel Villa Magna στη Μαδρίτη και το Aldrovandi Villa Borghese Hotel στη Ρώμη, μεταξύ άλλων.

Τα ξενοδοχεία της Dogus απευθύνονται σε εκλεκτική πελατεία. Το Capri Palace, για παράδειγμα, διαθέτει μόνο 68 δωμάτια και περιλαμβάνει δύο εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin.

Η προεδρική σουίτα του διαθέτει ιδιωτική πισίνα και κοστίζει 8.163 ευρώ τη βραδιά.

Και το Hotel Villa Magna, όμως, φιλοξενεί μερικούς από τους πιο επώνυμους επισκέπτες της ισπανικής πρωτεύουσας, όπως Ντένζελ Ουάσιγκτον, Ράιαν Ρέινολντς, Ολίβια Μαν, Κρις Πρατ και Ράμι Μάλεκ.

Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ότι τα «διαμάντια» του τουριστικού κλάδου -τα οποία στο παρελθόν ανήκαν σε ζάμπλουτες οικογένειες– θα πωληθούν χωριστά και όχι μαζί, σε ένα ενιαίο χαρτοφυλάκιο.

Στους ενδιαφερόμενους αγοραστές για τα ξενοδοχεία περιλαμβάνονται μεγιστάνες από την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Μέση ανατολή.

Προς πώληση βγαίνει και το Grand Hyatt στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης των χρεών του.

Ο Σάχενκ –που ήταν κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Τουρκία– έχει κάνει τεράστιες επενδύσεις σε μαρίνες, ξενοδοχεία και εστιατόρια με τα χρήματα που απέκτησε από την πώληση του μεριδίου 31% που κατείχε στην Turkiye Garanti Bankasi έναντι 5,5 δισ. δολαρίων.

Σχετικά άρθρα