Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Πακιστάν απάντησε με εκτόξευση πυραύλου στην αγορά των S- 400 από την Ινδία

Το Πακιστάν απάντησε με εκτόξευση πυραύλου στην αγορά των S- 400 από την Ινδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ινδία ή Μπάρατ, Πακιστάν, Πυρηνικά Όπλα,

Το Πακιστάν προχώρησε σε επιτυχημένη δοκιμή πυρηνικών τη Δευτέρα, αφού απέτυχαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τον διαχρονικό εχθρό, την Ινδία η οποία την προηγούμενη βδομάδα ολοκλήρωσε τη συμφωνία αγοράς του προηγμένου οπλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία.

Το σύστημα πυραύλων του Πακιστάν, το οποίο μπορεί να φέρει τόσο πυρηνικά όσο και συμβατικά βλήματα με εμβέλεια 1.300 χιλιομέτρων, τέθηκε σε δοκιμή τη Δευτέρα και εισέπραξε αποθεωτικά σχόλια από τον Πρόεδρο Αλβί αλλά και από τον Πρωθυπουργό του Πακιστάν Ιμράν Καν.

«Η εκτόξευση επιβεβαιώνει την πυρηνική δύναμη του Πακιστάν, η οποία στοχεύει στην ειρήνη και τη σταθερότητα μέσω ενός αξιόπιστου καθεστώτος αποτροπής», ανέφερε η Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων της κυβέρνησης.

Η χρονική στιγμής βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς συνέβη αμέσως μετά την αποτυχία μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας να έρθουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων με επίκεντρο την προώθηση ειρηνευτικών δράσεων και τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή και επιπρόσθετα την ολοκλήρωση της συμφωνίας αγοράς της Ινδίας ύψους 5,4 δισ. δολαρίων που περιελάμβανε το σύστημα S-400 και άλλα οπλικά συστήματα από την Ρωσία.

Η Ινδία είναι αναπόφευκτα αναστατωμένη από τον έλεγχο πυρηνικών πυραύλων του Πακιστάν, δεδομένου ότι η γειτονική χώρα και ο μακρόχρονος εχθρός της είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, τον Σεπτέμβριο αναφέρθηκε ότι η πυρηνική ικανότητα του Πακιστάν είχε γίνει πολύ ανησυχητική για τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες, καθώς οι πυρηνικές κεφαλές του, θα αυξηθούν σε αριθμό από 220 σε 250 έως το 2025, σύμφωνα με νέα μελέτη του προγράμματος Πυρηνικής Πληροφόρησης, υπό την επίβλεψη της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων.

Σχετικά άρθρα