Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παλαιστίνιες τζιχαντίστριες έκαναν στρατιωτική επίδειξη στη Λωρίδα της Γάζας (φωτο)

Παλαιστίνιες τζιχαντίστριες έκαναν στρατιωτική επίδειξη στη Λωρίδα της Γάζας (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα, Ισλαμιστές, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, Παλαιστίνιοι, Στρατιωτίνες, Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Η ισλαμιστική οργάνωση «Ταξιαρχίες Αλ Κουντς» (δηλ.: Ταξιαρχίες της Ιερουσαλήμ) είναι η δεύτερη πιο ισχυρή δύναμη στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη Χαμάς, τον παλαιστινιακό βραχίονα των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Αποτελούν την ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης «Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ», γνωστής και ως (PIJ).

Οι «Ταξιαρχίες Αλ Κουντς» ιδρύθηκαν το 1981 στη Γάζα από τους Φαθί Σακάκι και Αμπντ Αλ Αζίζ Αουντά στη Γάζα και είχαν ενεργή παρουσία τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και στη Λωρίδα της Γάζας, ιδίως στην πόλη Τζενίν.

Οι Ισραηλινοί έχουν πραγματοποιήσει ευρείες επιχειρήσεις κατά της οργάνωσης και το 2004 είχε δείξει να αποδυναμώνεται αισθητά.

Την 1η Μαρτίου 2006 ο Άμπου Αλ Οουαλίντ Αλ Νταντούχ, οπλαρχηγός της οργάνωσης, σκοτώθηκε από βόμβα ή πύραυλο καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητό του μπροστά από το παλαιστινιακό υπουργείο Οικονομικών.

Στις 30 Αυγούστου 2006, ο αρχηγός της οργάνωσης στη Δυτική Όχθη, Χουσάμ Τζαραντάτ, εκτελέστηκε από Ισραηλινούς πράκτορες με πολιτικά.

Η οργάνωση διακηρύττει ότι στόχος της είναι η εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού κράτους και αποκατάσταση της Παλαιστίνης στα σύνορα πριν το 1948. Ενδιαφέρον έχει η πληροφορία ότι η οργάνωση λέγεται ότι χρηματοδοτείται από το Ιράν.

Πριν από μερικές ημέρες η οργάνωση έκανε στρατιωτική επίδειξη των γυναικών μελών της.

Μαυροφορεμένες πολεμίστριες, όμοιες με τις τζιχαντίστριες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ή φορώντας μπούργκα παραλλαγής, παρέλασαν, παρουσίασαν όπλα και πραγματοποίησαν βολές.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά άρθρα