Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Εφετείο στα Σκόπια επικύρωσε την ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Γκρουέφσκι

Το Εφετείο στα Σκόπια επικύρωσε την ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Γκρουέφσκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Νίκολα Γκρούεφσκι, Σκόπια,

Την πρωτόδικη απόφαση φυλάκισης δύο ετών εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης σχετικά με υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός, επικύρωσε σήμερα το Εφετείο των Σκοπίων.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και δεν πρόκειται να οδηγηθεί στη φυλακή για την έκτιση της ποινής του, τουλάχιστον το επόμενο διάστημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, πέραν της υπόθεσης για την οποία καταδικάστηκε σήμερα, κατηγορείται για τέσσερις ακόμα υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Ο Ν. Γκρούεφσκι απορρίπτει όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και κάνει λόγο για ενορχηστρωμένη εκστρατεία εις βάρος του, η οποία, όπως ισχυρίζεται, εκπορεύεται από τη μεριά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι, ελληνικής καταγωγής εξωμότης (Νικόλας Γρούιος), διετέλεσε πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ την περίοδο 2006-2016.

Σχετικά άρθρα