Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραγικό: Η Ινδονησία άναψε πράσινο φως για μαζικές ταφές νεκρών

Τραγικό: Η Ινδονησία άναψε πράσινο φως για μαζικές ταφές νεκρών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ινδονησία, Ομαδικός Τάφος, Πλημμύρες, Πλημμυροπαθείς, Σεισμός, Τάφος, Τσουνάμι,

Οι μαζικές ταφές για τα εκατοντάδες θύματα του σεισμού των 7,4 Ρίχτερ και του φονικού τσουνάμι άρχισαν στην Ινδονησία ενόσω οι απεγνωσμένοι συγγενείς αναζητούν τους αγνοούμενους συγγενείς τους σε μαύρες σακούλες.

Σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να αποφευχθεί μία ακόμη συμφορά -η διασπορά ασθενειών- οι αρχές της χώρας άναψαν το πράσινο φως και ήδη πραγματοποιήθηκε η μαζική ταφή 18 θυμάτων.

Νωρίτερα, στους λόφους πάνω από την πόλη Παλού, όπου γράφτηκε η νέα τραγωδία με τους 835 νεκρούς, εθελοντές έσκαψαν έναν τάφο 100 μέτρων υπό την οδηγία να υπάρχει χώρος για περίπου 1.300 νεκρούς.

Είναι ξεκάθαρο, υποστηρίζουν οι αρχές, ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες ώρες και μέρες.

Δεκάδες ανθρωπιστικές οργανώσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν ανακοινώσει ότι είναι έτοιμες να προσφέρουν έκτακτη βοήθεια στην Ινδονησία, η οποία έχει ακόμη νωπές τις μνήμες του φονικού σεισμού του καλοκαιριού με τους περισσότερους από 500 νεκρούς.

Οι οργανώσεις ωστόσο αντιμετωπίζουν δυσκολίες, καθώς οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι και τα αεροδρόμια έχουν υποστεί ζημιές.

Τα περισσότερα θύματα έχουν καταγραφεί στο Πάλου, μια περιοχή με 350.000 κατοίκους στις δυτικές ακτές του Σουλαουέζι, όμως μόλις τώρα έχουν αρχίσει να φτάνουν νέα από το Ντονγκάλα που βρίσκεται πιο βόρεια.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο αναζητώντας επιζώντες στα ερείπια. Σήμερα Δευτέρα προσπαθούσαν να βρουν ζωντανούς στα ερείπια του ξενοδοχείου Roa Roa, όπου ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί 50 με 60 άνθρωποι. Προς το παρόν έχουν διασωθεί δύο.

Πολλοί κάτοικοι του Σουλαουέζι αναζητούν τους συγγενείς τους σε νοσοκομεία και αυτοσχέδια νεκροτομεία.

Στην πίσω αυλή ενός νοσοκομείου δεκάδες πτώματα βρίσκονταν στο πάτωμα, καλυμμένα με μια σακούλα ή με μια κουβέρτα προκειμένου να προστατεύονται από τον ήλιο, ενώ οι τραυματίες περιμένουν στην άλλη πλευρά του κτιρίου για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες.

Στο μεταξύ έως και 1.200 κρατούμενοι δραπέτευσαν από τρεις διαφορετικές φυλακές στην Ινδονησία εκμεταλλευόμενοι το χάος που ακολούθησε μετά τον σεισμό.

Αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, η Σρι Πούγκουχ Ουτάμι, διευκρίνισε ότι οι κρατούμενοι βρήκαν τρόπο να αποδράσουν από υπερπλήρεις φυλακές στο Παλού και το Ντονγκάλα.

«Είμαι βέβαιη ότι απέδρασαν γιατί φοβήθηκαν ότι θα πληγούν από τον σεισμό. Προφανώς ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου για τους κρατούμενους», εξήγησε.

Η φυλακή στο Ντονγκάλα πυρπολήθηκε και οι 434 κρατούμενοι που βρίσκονταν σε αυτή απέδρασαν, πρόσθεσε η ίδια.

Οι περισσότεροι είχαν καταδικαστεί για διαφθορά ή αδικήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά.

Σχετικά άρθρα