Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι έστειλαν ένα σύνταγμα καταδρομέων στην Ιντλίμπ για να ενισχύσουν την κατοχή τους (φωτο)

Οι Τούρκοι έστειλαν ένα σύνταγμα καταδρομέων στην Ιντλίμπ για να ενισχύσουν την κατοχή τους (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φωτογραφίες,

Η Τουρκία απέστειλε επιπλέον μονάδες των ειδικών της δυνάμεων στην ισλαμοκρατούμενη επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, μετά τη συμφωνία ΕρντογάνΠούτιν στο Σότσι για τη δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης περιμετρικά της επικράτειας που ελέγχουν οι ισλαμιστές και οι τζιχαντιστές, που σημαίνει ουσιαστικά παράδοση της Ιντλίμπ σε τουρκική κατοχική διοίκηση.

Όπως μετέδωσε το προηγούμενο Σάββατο η τουρκική ιστοσελίδα Haberler, ένα σύνταγμα Τούρκων κομάντο αναπτύχθηκε στις θέσεις που ήδη βρίσκεται τουρκικός στρατός. Αποστολή των κομάντο αυτών είναι η επίβλεψη της εκεχειρίας.

Όπως τονίζει η ιστοσελίδα, η αποστολή επιπλέον τουρκικών στρατευμάτων στην Ιντλίμπ προβλέπεται από τη συμφωνία που έκαναν Ερντογάν και Πούτιν.

Πριν ξεκινήσουν οι Τούρκοι κομάντος για την Ιντλίμπ υπήρξε μια τελετή στο στρατόπεδό τους, στην οποία παρέστη ο επικεφαλής της 8ης Λεγεώνας, Οσμάν Ερμπάς, που χαιρέτησε τους στρατιώτες έναν προς έναν πριν ξεκινήσουν για την κατοχική τους αποστολή στο έδαφος της Συρίας.

Πάντως κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εικονιζόμενοι δεν είναι πραγματικοί καταδρομείς. Είναι απλοί πεζικάριοι που το τουρκικό καθεστώς τους «βάφτισε» σε μια νύχτα «κομάντο» και τους έστειλε στην Ιντλίμπ για να κάνει εντύπωση.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Σχετικά άρθρα