Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Κογκρέσο του Περού έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Βισκάρα

Το Κογκρέσο του Περού έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Βισκάρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Περού,

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα έδωσε την Τετάρτη το Κογκρέσο του Περού, αποτρέποντας μια πολιτική κρίση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην προκήρυξη νέων βουλευτικών εκλογών.

Η έκβαση της ψηφοφορίας (82-22) υπέρ της κυβέρνησης του Βισκάρα σηματοδότησε ταυτόχρονα την έγκριση των νομοσχεδίων που ήθελε ο πρόεδρος για να προωθήσει μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό και στο πολιτικό σύστημα.

Η εξέλιξη χαρακτηρίζεται μια σπάνια νίκη του προέδρου επί του δεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος που κυριαρχεί στο Κογκρέσο του Περού.

Ο Βισκάρα μετέτρεψε σε διαδικασία χορήγησης ψήφου εμπιστοσύνης την Κυριακή την ψηφοφορία για τα σχέδια νόμου με στόχο να παταχθεί η διαφθορά και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς έπειτα από μια σειρά αλλεπάλληλων σκανδάλων τα τελευταία χρόνια στη λατινοαμερικάνικη χώρα.

Βάσει του Συντάγματος του Περού, εάν η κυβέρνησή του δεν λάμβανε ψήφο εμπιστοσύνης, ο Βισκάρα θα ήταν αναγκασμένος να την αντικαταστήσει ολόκληρη, αλλά θα αποκτούσε ταυτόχρονα το δικαίωμα να προκηρύξει νέες, πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Σχετικά άρθρα