Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Συνταγματικό Δικαστήριο στα Σκόπια απέρριψε το αίτημα για μη νομιμότητα του δημοψηφίσματος

Το Συνταγματικό Δικαστήριο στα Σκόπια απέρριψε το αίτημα για μη νομιμότητα του δημοψηφίσματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Δημοψήφισμα, Σκόπια,

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της ΠΓΔΜ απέρριψε αίτημα το οποίο αμφισβητούσε τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της γειτονικής χώρας MIA.

Επτά από τα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου υπερψήφισαν την απόρριψη του αιτήματος, ενώ δύο δικαστές καταψήφισαν.

Εφόσον το αίτημα γινόταν δεκτό, θα «πάγωναν» προσωρινά οι δραστηριότητες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Υπέρμαχος της πρωτοβουλίας ήταν το μέλος του ανώτατου δικαστηρίου, Έλενα Γκόσεβα, η οποία έκανε λόγο για νομικά κενά και ασαφές ερώτημα που χειραγωγεί τους πολίτες.

Τζ. Μπους προς πολίτες ΠΓΔΜ: Πείτε «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών

Στο μεταξύ, με παρέμβασή του, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους κάλεσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα και να πουν «ναι» στην συμφωνία των Πρεσπών.

Σε ανοιχτή επιστολή που φέρει ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου 2018, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει λόγο για «γενναίο και δίκαιο συμβιβασμό», ο οποίος θα θέσει τη χώρα σε πορεία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Ο Τζορτζ Μπους αναφέρεται στη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία», ωστόσο στο κλείσιμο της επιστολής του χρησιμοποιεί το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ο κ. Μπους είχε από το 2008 ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ένταξης της χώρας, όπως και άλλων κρατών των Δυτικών Βαλκανίων, στο ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της στρατηγικής διεύρυνσης της βορειοτλαντικής συμμαχίας.

Σχετικά άρθρα