Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολωνός πρόξενος συνελήφθη για τον φόνο της δισεκατομμυριούχου πεθεράς του

Πολωνός πρόξενος συνελήφθη για τον φόνο της δισεκατομμυριούχου πεθεράς του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Δολοφονίες, Μονακό, Πολωνία,

Πολωνός πρόξενος συνελήφθη στο Μονακό για το φόνο της δισεκατομμυριούχου πεθεράς του.

Ο λόγος για τον 69χρονο Wojciech Janowski, ο οποίος παρεπέμθηκε σε δίκη ως ύποπτος για τη δολοφονία προκειμένου να κληρονομήσει την περιουσία της.

Η πεθερά του Wojciech Janowski, Hélène Pastor, σκοτώθηκε ύστερα από μία «περίεργη» ενέδρα που της στήθηκε τον Μάιο του 2014.

Η ίδια είχε πάει να επισκεφθεί τον γιο της στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και ανάρρωνε από εγκεφαλικό, όταν ένοπλος κουκουλοφόρος πυροβόλησε θανάσιμα τόσο την ίδια όσο και τον οδηγό της.

Η γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στην εντατική σε κώμα, ξύπνησε κάποια στιγμή και είπε στους αστυνομικούς:

«Φοβάμαι, θέλω να σας ξαναδώ γιατί πρέπει να σας πω περισσότερα», αλλά δεν πρόλαβε να πει κάτι παραπάνω γιατί λίγες μέρες μετά υπέκυψε στα τραύματά της.

Ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης ταυτοποιήθηκε γρήγορα, αλλά η αστυνομία άρχισε να υποπτεύεται ότι κρύβονται άλλα κίνητρα πίσω από τη δολοφονία, καθώς ο δράστης αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η σύντροφος του Wojciech Janowski, Sylvie, συνελήφθη, επίσης από την αστυνομία μετά τη δολοφονία της μητέρας της, αλλά σύντομα αφέθηκε ελεύθερη.

Η ίδια είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι, την ημέρα της δολοφονίας, είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί τον αδελφό της στο νοσοκομείο με τη μητέρα της, αλλά ότι ο Janowski της απαγόρευσε ρητά να πάει.

Ο κατηγορούμενος για δολοφονία, Wojciech Janowski, ο οποίος ήταν επίτιμος Πολωνός πρόξενος στο Μονακό, ομολόγησε πως είχε σχεδιάσει την δολοφονία της πεθεράς του, αλλά αργότερα απέσυρε την ομολογία του, λέγοντας στην αστυνομία ότι είχε παρερμηνεύσει τα λόγια του.

Πριν από τη δολοφονία, ο Janowski, πρώην κρουπιέρης καζίνο, που έγινε επίτιμος πρόξενος στο Μονακό το 2007, ήταν γνωστός κυρίως για τη φιλανθρωπική του δράση, ιδιαίτερα με τον οργανισμό Monaco Against Autism, τον οποίο και ίδρυσε.

Σχετικά άρθρα