Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δάσκαλοι και καθηγητές αποφάσισαν να βάλουν 48ωρο «λουκέτο» στα σχολεία της Κύπρου

Δάσκαλοι και καθηγητές αποφάσισαν να βάλουν 48ωρο «λουκέτο» στα σχολεία της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απεργία, Δάσκαλοι, Καθηγητές, Κύπρος, Μαθητές, Σχολεία, Σχολική Εκπαίδευση,

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, οι δάσκαλοι και καθηγητές στα σχολεία της Κύπρου, μετά την ομόφωνη απόφαση των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, ενώ δεν απέκλεισαν τη συνέχιση με κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έκλεισε ποτέ τις πόρτες του διαλόγου.

Δήλωσε επίσης ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για να αποφασιστούν τρόποι διαχείρισης της κατάστασης στη βάση της νομιμότητας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει και ο καθένας θα είναι υπόλογος των πράξεών του.

Ο κ. Χαμπιαούρης διερωτήθηκε γιατί η εκπαίδευση στα δημοτικά κατέρχεται σε απεργία από τη στιγμή που με την απόφαση που λήφθηκε σε συνεδρία των τριών οργανώσεων με τριμελή υπουργική επιτροπή στις 6 Σεπτεμβρίου, οι δάσκαλοι έλαβαν περισσότερα από αυτά που ζητούσαν.

Στο μεταξύ, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση απέδειξε ότι είχε την πρόθεση να εμπλακεί σε διάλογο και δεν είναι η πλευρά που επέδειξε «ετσιθελισμό».

Από την πλευρά τους οι οργανώσεις των γονέων στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης επέκριναν τους εκπαιδευτικούς για την απόφασή τους επισημαίνοντας ότι λήφθηκε με κριτήριο το προσωπικό τους συμφέρον και όχι για τα ευρύτερα προβλήματα της παιδείας.

Επίσης, η πλειοψηφία των πολιτών, όπως φαίνεται από μηνύματα, είναι δυσαρεστημένη με τους εκπαιδευτικούς και καλεί την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις απαιτήσεις τους.

Σχετικά άρθρα