Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Πρώτο κουδούνι με προβλήματα και… «χουνέρι» στον υπουργό Παιδείας

Κύπρος: Πρώτο κουδούνι με προβλήματα και… «χουνέρι» στον υπουργό Παιδείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απεργία, Δάσκαλοι, Καθηγητές, Κύπρος, Σχολεία,

Άρχισε σήμερα Δευτέρα η σχολική χρονιά στην Κύπρο, με αβεβαιότητα όμως ως προς την ομαλή εξέλιξή της, αφού οι εκπαιδευτικοί προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, βρισκόμενοι σε αντιπαράθεση από τις αρχές ακόμα του καλοκαιριού με το υπουργείο Παιδείας, με βασικό αίτημα την ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου.

Χθες μάλιστα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις συναντήθηκαν προκειμένου να αξιολογήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη νέα πρόταση της κυβέρνησης και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Οι οργανώσεις δηλώνουν έτοιμες να υποβάλουν τις θέσεις τους στην κυβέρνηση, οποιαδήποτε στιγμή τους ζητηθεί, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση.

Σημειώνεται πως μεθαύριο Τετάρτη θα συνέλθουν τα διοικητικά συμβούλια τους, ώστε να αξιολογήσουν τις απαντήσεις που θα πάρουν για λήψη τελικών αποφάσεων.

Έτσι, παρατείνεται η αγωνία για χιλιάδες μαθητές αλλά και τους γονείς τους, καθώς σοβαρό είναι το ενδεχόμενο, προτού καλά-καλά αρχίσει η σχολική χρονιά να αποφασιστούν κινητοποιήσεις, μεταξύ των οποίων και απεργιακές.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, σε μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το οποίο, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν παρθεί δεν θα αναγνωστεί στα σχολεία, υποστήριξε πως απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων στην εκπαίδευση, ώστε να πετύχουν οι προσπάθειες για εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος.

Σχετικά άρθρα