Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαρώνει το Κονγκό ο εφιάλτης Έμπολα: Τους 75 έφθασαν οι νεκροί

Σαρώνει το Κονγκό ο εφιάλτης Έμπολα: Τους 75 έφθασαν οι νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιμορραγικός Πυρετός, Αφρική, Έμπολα, Κονγκό,

Στους 75 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπως ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ πριν από μία εβδομάδα, ο απολογισμός ανερχόταν σε 55 νεκρούς.

«Συνολικά, 111 κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού έχουν αναφερθεί στην περιοχή», σημειώνεται στο πιο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου για την επιδημιολογική κατάσταση, το οποίο καλύπτει την περίοδο έως και την Κυριακή 26η Αυγούστου.

«Από τις 8 Αυγούστου, 4.130 άνθρωποι εμβολιάστηκαν», συνεχίζει το υπουργείο, το οποίο κάνει επίσης λόγο για 2.445 «επαφές» -ανθρώπους που ήλθαν με οποιονδήποτε τρόπο σε επαφή με τον ιό- υπό παρακολούθηση. Γίνεται επίσης λόγος για 18 ανανήψαντες, 18 ασθενείς που νοσηλεύονται, καθώς και 10 ύποπτα κρούσματα.

Οργανώσεις πολιτών ζητούν για προληπτικούς λόγους να αναβληθεί η επιστροφή των παιδιών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην πόλη Μπένι για τη νέα σχολική χρονιά, η οποία προβλέπεται να γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η δέκατη επιδημία του Έμπολα στην επικράτεια της ΛΔ Κονγκό από το 1976 πλήττει την πόλη Μπένι και την επαρχία Βόρειο Κίβου, όπου δρουν ένοπλες οργανώσεις που απειλούν τους άμαχους.

Σχετικά άρθρα