Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο αμερικανικός στρατός είπε τους Σκοπιανούς «Βορειομακεδόνες» αντί για «Μακεδόνες» και έγινε χαμός

Ο αμερικανικός στρατός είπε τους Σκοπιανούς «Βορειομακεδόνες» αντί για «Μακεδόνες» και έγινε χαμός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Σκόπια, Στρατιωτική Άσκηση,

Υστερία επικράτησε στα Σκόπια επειδή ο αμερικανικός στρατός αποκάλεσε τους Σκοπιανούς «Βορειομακεδόνες», κάτι που δεν άρεσε καθόλου στις έξαλλες φωνές στο μικρό γειτονικό κρατίδιο. Να σημειωθεί εδώ ότι η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» ακόμα δεν έχει εγκριθεί με δημοψήφισμα στα Σκόπια, οπότε δεν αποτελεί ακόμα τη συνταγματική νομοθεσία της μικρής περίκλειστης χώρας, η οποία συνεχίζει να αναγνωρίζεται ως σκέτο «Μακεδονία» από τις ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο αμερικανικός στρατός αναγκάσθηκε να αποσύρει είδηση που ανάρτησε για τις κοινές ασκήσεις που πραγματοποίησε με τους «Βορειομακεδόνες στρατιώτες», έκφραση που προκάλεσε χιονοστιβάδα αντιδράσεων στο κοινό, σύμφωνα με σκοπιανό δημοσίευμα που αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σύμφωνα πάντα με το σκοπιανό δημοσίευμα, οι Αμερικανοί απολογήθηκαν για τον «λανθασμένο όρο» που χρησιμοποίησαν αντί να χρησιμοποιήσουν το συνταγματικό όνομα της χώρας που είναι αναγνωρισμένο και από τις ΗΠΑ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Κατεβάσαμε το βίντεο από τα κοινωνικά δίκτυα. Εκτιμούμε την εταιρική σχέση με τον Στρατό της «Μακεδονίας» και λυπούμαστε για το λάθος», γράφει ο αμερικανικός στρατός.

Το αμφιλεγόμενο βίντεο είναι από άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο εκπαίδευσης Κρίβολακ και δημοσιεύθηκε χθες στις επίσημες ιστοσελίδες των κοινωνικών δικτύων του αμερικανικού στρατού.

Όσο δεν ισχύει η Συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια θα συνεχίσουν να αναγνωρίζονται από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου ως «Μακεδονία». Αυτό πρέπει να εμπεδωθεί από όσους εγχώριους θεωρούν δήθεν «προδοτική« τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σχετικά άρθρα