Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Κρεμλίνο διερωτάται αν υπάρχει «πολιτική θέληση» στην Ουάσιγκτον για συνεργασία

Το Κρεμλίνο διερωτάται αν υπάρχει «πολιτική θέληση» στην Ουάσιγκτον για συνεργασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νικολάι Πατρούσεφ, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρωσία, Τζον Μπόλτον,

Υπάρχει ή δεν υπάρχει πολιτική θέληση στην Ουάσιγκτον για συνεργασία με τη Ρωσία; Αυτό το κρίσιμο ερώτημα θέτει το Κρεμλίνο λίγο πριν από τη συνάντηση του Αμερικανού συμβούλου Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, με τον Ρώσο ομόλογό του, Νικολάι Πατρούσεφ.

Οι δύο άνδρες πρόκειται να συναντηθούν την Πέμπτη, στη Γενεύη.

Επί της συνάντησης αυτής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ (φωτο), ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε με τον Πατρούσεφ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα, ο Μπόλτον, σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο Reuters, δήλωσε ότι η Ρωσία «έχει κολλήσει» στη Συρία και αναζητεί άλλους να χρηματοδοτήσουν την ανοικοδόμηση της χώρας αυτής μετά τον πόλεμο.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν δυσαρέσκεια στο Κρεμλίνο. «Το να ισχυρίζεται κανείς ότι η Ρωσία κάπου “έχει κολλήσει” δεν είναι σωστό, και πολύ περισσότερο όταν λέγεται εκ μέρους των συναδέλφων από την Ουάσιγκτον. Ας μην ξεχνάμε ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί βρίσκονται επίσης στη Συρία» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σχετικά άρθρα