Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιαπωνία ξεκινά έλεγχο στις ιατρικές σχολές μετά το σάλο με τις υποψήφιες γιατρίνες

Η Ιαπωνία ξεκινά έλεγχο στις ιατρικές σχολές μετά το σάλο με τις υποψήφιες γιατρίνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιαπωνία, Πανεπιστήμια, Τόκιο, Φοιτητές,

Έρευνα σε όλες τις ιατρικές σχολές των πανεπιστημίων της χώρας ξεκίνησε η κυβέρνηση στην Ιαπωνία μετά την αποκάλυψη ότι η ιατρική σχολή του Τόκιο παραποιούσε εσκεμμένα επί χρόνια τη βαθμολογία των γυναικών υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις προκειμένου να περιορίσει τον αριθμό των φοιτητριών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τις 81 ιδιωτικές και δημόσιες ιατρικές σχολές να ελέγξουν τις διαδικασίες εισαγωγής καθώς και ποσοστό ανδρών- γυναικών μεταξύ των φοιτητών τους, ενώ τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευθούν τον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri Shimbun, η ιατρική σχολή του Τόκιο άρχισε να μειώνει τους βαθμούς στις εισαγωγικές εξετάσεις των γυναικών υποψηφίων από το 2011, αφού την προηγούμενη χρονιά είχε παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στον αριθμό των φοιτητριών.

Το 2010 περίπου το 40% των φοιτητών στη σχολή ήταν γυναίκες, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2009.

Έκτοτε η σχολή προσπάθησε να διατηρήσει το ποσοστό των γυναικών που δέχεται, περίπου στο 30%.

«Οι γυναίκες συχνά σταματούν να ασκούν την ιατρική μόλις παντρευτούν ή αποκτήσουν παιδιά», είπε πηγή στην Yomiuri Shimbun προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφαση της σχολής…

Σχετικά άρθρα