Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές της Τζαΐς Αλ Ισλάμ χτίζουν οχυρώματα στη βορειοδυτική Συρία

Οι τζιχαντιστές της Τζαΐς Αλ Ισλάμ χτίζουν οχυρώματα στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Μπαμπ, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Ισλάμ, Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χαλέπι,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ισλάμ, που κατείχαν συνοικίες στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού (Ανατολική Γούτα) και συνθηκολόγησαν με την κυβέρνηση, με όρο να παραδώσουν τις περιοχές που έλεγχαν και να μεταφερθούν με ασφάλεια στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ, που ελέγχεται από τζιχαντιστές και ισλαμιστές, ανάρτησαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο όπου οικοδομούν οχυρωματικές θέσεις στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τζιχαντιστές της Τζαΐς Αλ Ισλάμ χτίζουν νέες βάσεις και οχυρώματα για να αντισταθούν σε μια πιθανή επίθεση του συριακού στρατού για την απελευθέρωση της Ιντλίμπ.

Επίσης, άλλες ομάδες ενόπλων της Τζαΐς Αλ Ισλάμ έχουν μεταφερθεί στα εδάφη που κατέχει η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν τοπικές πηγές, οι ισλαμιστές της Τζαΐς Αλ Ισλάμ οικοδομούν οχυρώματα έξω από την κωμόπολη Αλ Μπαμπ και τη συνοριακή πόλη Τζαραμπλούς, που αμφότερες τελούν υπό τουρκικό έλεγχο.

Οι τζιχαντιστές της Τζαΐς Αλ Ισλάμ εκκένωσαν την Ανατολική Γούτα και μεταφέρθηκαν στη βορειοδυτική Συρία τον περασμένο Μάιο.

Σχετικά άρθρα