Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ρωσοφοβία» και «πολιτικά ανεύθυνες» χαρακτήρισε η Ρωσική Πρεσβεία στα Σκόπια τις δηλώσεις Ζάεφ

«Ρωσοφοβία» και «πολιτικά ανεύθυνες» χαρακτήρισε η Ρωσική Πρεσβεία στα Σκόπια τις δηλώσεις Ζάεφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Διπλωματικό Σώμα, Ζόραν Ζάεφ, Ρωσική Πρεσβεία, Σκόπια,

Ως «πολιτικά ανεύθυνη» χαρακτήρισε η Ρωσική Πρεσβεία στα Σκόπια, τη δήλωση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, ότι Ρώσοι επιχειρηματίες χρηματοδότησαν διαμαρτυρίες στην ΠΓΔΜ για την υπεράσπιση της «Μακεδονίας», σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο Mak Fax.

«Με τη δήλωση του ο Ζάεφ αμφισβητεί την ειλικρίνεια των προσπαθειών της κυβέρνησης της Μακεδονίας να οικοδομήσει καλές σχέσεις με τη Ρωσία.

»Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι η ρωσοφοβία ολοένα και περισσότερο γίνεται εργαλείο στην εξωτερική πολιτική και στην εσωτερική πολιτική», έγραψε η Ρωσική Πρεσβεία στα Σκόπια στο λογαριασμό της που διατηρεί στο Twitter.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες του Ζόραν Ζάεφ, ότι μέλη της ομάδας «Κόμιτι» που συνελήφθησαν τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μπροστά από το Κοινοβούλιο κατά της συμφωνίας με την Ελλάδα, κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι Ρώσοι επιχειρηματίες του έδωσαν χρήματα και για αυτό βγήκαν στους δρόμους.

«Αυτά τα νεαρά αγόρια από ‘Κόμιτι’ όταν επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, προσήχθησαν στην Αστυνομία για κατάθεση, έτσι είπαν ότι επιχειρηματίες από τη Ρωσία δίνουν χρήματα και για αυτό βρίσκονταν εκεί και ότι δεν είχαν τίποτε εναντίον ή οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Σχετικά άρθρα