ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξαλλος ο Ιβάνοφ: Ο Ζάεφ λέει ψέμματα – Δεν θα αποδεχτώ μια συμφωνία εις βάρος της «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας

Έξαλλος ο Ιβάνοφ: Ο Ζάεφ λέει ψέμματα – Δεν θα αποδεχτώ μια συμφωνία εις βάρος της «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ στην ΕΡΤ, σύμφωνα με τον οποίο τα μηνύματα που έρχονται από την προεδρία της χώρας του, λένε ότι θα στηρίξουν τη συμφωνία αν αυτή περάσει από το δημοψήφισμα, πυροδότησε την αντίδραση του προέδρου της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Προέδρου, διέψευσε τους ισχυρισμούς του Ζάεφ στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ότι ο Ιβάνοφ θα στηρίξει τη συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα της ΠΓΔΜ.

«Ο Πρόεδρος Ιβανόφ δεν έχει αλλάξει τη θέση του και καμία μορφή πίεσης, εκβιασμού ή απειλών δεν θα τον κάνει να αλλάξει άποψη», αναφέρει το γραφείο Προέδρου.

«Ο πρωθυπουργός Ζάεφ, με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες, αντιφατικές και συγκεχυμένες απόψεις του, συνεχίζει να λέει ψέματα και να χειραγωγεί όχι μόνο το «μακεδονικό», αλλά και το ελληνικό και το διεθνές κοινό.

»Η συμμετοχή της Δημοκρατίας της «Μακεδονίας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να καταχραστεί για την αποδοχή μιας βλαπτικής συμφωνίας με ανυπολόγιστες συνέπειες για το «μακεδονικό» κράτος και τον «μακεδονικό» λαό.

»Ο «Μακεδόνας» πρόεδρος δεν αποδέχεται τη συμφωνία εις βάρος της «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και εις βάρος των συμφερόντων της Δημοκρατίας της «Μακεδονίας», αναφέρει η δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γκιόργκι Ιβανόφ.

Σχετικά άρθρα