Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς… “προδώθηκε” το περιεχόμενο της συμφωνίας Τραμπ και Κιμ (φωτο)

Πώς… “προδώθηκε” το περιεχόμενο της συμφωνίας Τραμπ και Κιμ (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ, Πυρηνικά Όπλα, Φωτογραφίες,

Παρόλο που το ακριβές περιεχόμενο της ιστορικής συμφωνίας που υπεγραψαν οι Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες, οι φωτογράφοι που βρέθηκαν στις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών απαθανάτισαν το έγγραφο, «προδίδοντας» όσα αναγράφονται σε αυτό.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο μπορεί κανείς να δει ότι, βάσει της συμφωνίας, οι δύο χώρες δεσμεύονται να εργαστούν για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

«Ο πρόεδρος Τραμπ και ο γενικός γραμματέας Κιμ Γιονγκ Ουν διεξήγαγαν μια ολοκληρωμένη, εκ βαθέων και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που σχετίζονται με την εγκαθίδρυση νέων σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και η ΛΔΚ και την οικοδόμηση ενός μακροβίου και ισχυρού καθεστώτος ειρήνης στην Κορεατική Χερσόνησο. Ο πρόεδρος Τραμπ δεσμεύτηκε να παρέχει εγγυήσεις ασφαλείας στη ΛΔΚ, και ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιβεβαίωσε την σταθερή του δέσμευση για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου», αναφέρει το έγγραφο που αιχμαλώτισε ο φωτογραφικός φακός.

Και συνεχίζει: «Με την πεποίθηση ότι η εγκαθίδρυση νέων σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της ΛΔΚ θα συμβάλει στην ειρήνη και την ευημερία της Κορεατικής Χερσονήσου και του πλανήτη, και αναγνωρίζοντας ότι η αμοιβαία οικοδόμηση εμπιστοσύνης μπορεί να προωθήσει την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, ο πρόεδρος Τραμπ και ο γενικός γραμματέας Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνουν τα ακόλουθα:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΛΔΚ δεσμεύονται να καθιερώσουν νέες σχέσεις μεταξύ τους, σύμφωνα με την επιθυμία των λαών των δύο χωρών για ειρήνη και ευημερία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΛΔΚ θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την οικοδόμηση ενός σταθερού και σταθερού ειρηνευτικού καθεστώτος στην Κορεατική Χερσόνησο.

Επαναβεβαιώνοντας τη δήλωση που υπεγράφη στο Πανμουντζόμ στις 27 Απριλίου 2018, η ΛΔΚ δεσμεύεται να εργαστεί για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Αναγνωρίζοντας ότι η διάσκεψη κορυφής ΗΠΑ -ΛΔΚ, η πρώτη στην ιστορία, είναι ένα εμβληματικό γεγονός μεγάλης σημασίας για την υπέρβαση εντάσεων και εχθροπραξιών που σημειώνονται εδώ και δεκαετίες ανάμεσα στις δύο χώρες και για την έναρξη ενός νέου μέλλοντος, ο πρόεδρος Τραμπ και ο γενικός γραμματέας Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύονται για την πλήρη και ταχεία εφαρμογή των διατάξεων της κοινής δήλωσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας δεσμεύονται να διεξάγουν το συντομότερο δυνατόν επακόλουθες διαπραγματεύσεις, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, και έναν αρμόδιο ανώτατο αξιωματούχο της ΛΔΚ, για την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της διάσκεψης κορυφής.»

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κείμενο που υπογράφηκε αναμένεται θα γνωστοποιηθούν στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν οι δύο ηγέτες.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο της συμφωνίας:

Σχετικά άρθρα