Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΔΝΤ αποσταθεροποιεί την Ιορδανία – Τα λογιστάκια του Ταμείου σπέρνουν τζιχαντισμό στη χώρα

Το ΔΝΤ αποσταθεροποιεί την Ιορδανία –  Τα λογιστάκια του Ταμείου σπέρνουν τζιχαντισμό στη χώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ιορδανία, Λιτότητα, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Ιορδανία, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές αντιδρούν στις αυξήσεις των τιμών και των φόρων, ενώ την ίδια ώρα, το ΔΝΤ πιέζει την κυβέρνηση του Αμάν για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο βασιλιάς, Αμπντάλα Β’, απηύθυνε έκκληση για «εθνικό, συνολικό και ορθολογικό διάλογο», επιχειρώντας να κάμψει τις αντιδράσεις, οι οποίες έχουν προκληθεί από το νομοσχέδιο για τον φόρο εισοδήματος.

Οι πολίτες της Ιορδανίας από την Τετάρτη, διαδηλώνουν κάθε μέρα, ζητώντας την απόσυρση των μέτρων, τα οποία προβλέπουν τη φορολόγηση των χαμηλών εισοδημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται τη νύχτα εξαιτίας του Ραμαζανιού.

«Αυτός που αυξάνει τις τιμές θέλει να πυρπολήσει τη χώρα», «Είμαστε ο λαός, είμαστε η κόκκινη γραμμή», «Κυρίαρχος λαός, κυρίαρχη πατρίδα» είναι μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του πρωθυπουργού, Χάνι Μούλκι.

Ο πρόεδρος της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ομοσπονδίας, Άλι Αλ Άμπους, διαμήνυσε χθες, ότι «ο πολίτης εξαντλείται από την αύξηση των τιμών και των φόρων» και ότι «το κράτος πρέπει να διαφυλάξει την ανεξαρτησία του και να μην ενδώσει στις απαιτήσεις του ΔΝΤ».

Σημειώνεται ότι η Ιορδανία προσέφυγε στο Ταμείο το 2016, λαμβάνοντας δάνειο 723 εκατ. ευρώ.

Σε αντάλλαγμα, το βασίλειο δεσμεύτηκε να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να περιορίσει το δημόσιο χρέος στο 77% του ΑΕΠ έως το 2021.

Η Ιορδανία είναι μια από τις σταθερές αραβικές χώρες στη Μέση Ανατολή παρά το γεγονός ότι συνορεύει με τη Συρία και το Ιράκ που μαστίζονται από τη λαίλαπα των τζιχαντιστών.

Η Ιορδανία είναι επίσης μια από τις σταθερούς συμμάχους της Δύσης στην καρδιά μιας αποσταθεροποιημένης περιοχής.

Οι πανηλίθιοι γραφειοκράτες του ΔΝΤ, αυτά τα ασπόνδυλα λογιστάκια, αποσταθεροποιούν μια χώρα στρατηγικής σημασίας για τα δυτικά συμφέροντα και «κατεβάζουν» με τις πολιτικές τους τον λαό στους δρόμους.

Από εκεί που δεν είχαμε τζιχαντιστικό κίνημα στην Ιορδανία, ας φροντίσουν οι πανηλίθιοι λογιστές του ΔΝΤ να το δημιουργήσουν.

Η Ουάσιγκτον τι κάνει; Όλα καλά;

Θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να αποσταθεροποιήσει την Ιορδανία για 723 εκ. ευρώ; Πάμε καλά;

Για 723 εκ. ευρώ θα ανατιναχτεί όλος ο άξονας στην Ανατολική Μεσόγειο;

Μαζέψτε τα ασπόνδυλα του ΔΝΤ, απειλούν τη σταθερότητα του δυτικού κόσμου.

Σχετικά άρθρα